Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Отворен нови вртић у Никшићу

Саопштење: Отворен нови вртић у Никшићу
Датум објаве: 08.02.2019 14:24 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Предшколска установа "Драган Ковачевић" из Никшића отворила је у Мјесној заједници „Вир“ васпитну јединицу “Извор“, са циљем стварања оптималних услова за боравак најмлађих на овом подручју. У адаптацију објекта уложено је 30 000 еура, а његова површина је 170 м², и опремљен је по свим стандардима и нормативима. У овој школској години ову васпитну јединицу похађа 90 дјеце од двије до шест година.

Јединица располаже са три радне собе, кухињом, одговарајућим бројем санитарних чворова и централним ходником. Посједује лијепо уређен и безбједан дворишни простор опремљен по свим стандардима за дјецу. Објекат је покривен видео надзором.

„У периоду од 2009. године до данас у нашој општини обухваћеност дјеце предшколским образовањем је порасла са 33% на 56%“, саопштила је директорица Установе Радмила Бацковић. „Простор конкретно овог објекта урађен је по стандардима и нормативима. Такође, кухиња је опремљена по стандардима за безбједност хране ИСО 22000 и ХАЦЦП систем“, закључила је Бацковић.

„Министарство просвјете је, уз подршку предшколских установа и УНИЦЕФа, у претходним годинама успјело да повећа обухват дјеце предшколским васпитањем и образовањем. Данас је стопа обухвата изнад 70%, што је значајан напредак у односу на претходни период. Само три године раније стопа обухвата је била око 55%. Паралелно са тиме, активно се ради се на повећању капацитета предшколских установа. Само у претходне двије године отворено је 1 500 мјеста у вртићима широм Црне Горе, а тим темпом ћемо наставити и убудуће“, рекла је Аријана Николић – Вучинић, директорица директората надлежног за предшколско васпитање.