Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

У ОШ “18. октобар” на Биочу почео с радом вртић

У ОШ “18. октобар” на Биочу почео с радом вртић
Датум објаве: 19.10.2018 16:09 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У Основној школи “18. октобар” на Биочу, која је донацијом Амбасаде САД-а недавно реновирана, са радом је почела васпитна јединица вртића “Ђина Врбица”. За сада је пријављено 12 дјеце, а вртић су обишли директорица Директората за предшколска, основно и инклузивно образовање, Аријана Николић – Вучинић и директор вртића, Вук Станишић.

Директорица Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање, Аријана Николић – Вучинић рекла је да вриједност радова на школи на Биочу, у оквиру које ће радити вртић, износи око 100.000 еура. Она је захвалила Амбасади САД-а на вриједној донацији и истакла да Министарство просвјете ради на повећању капацитета црногорских вртића у складу са уписном политиком - да се сваком дјетету пружи могућност за предшколско образовање, те да је ниво обухвата ниво обухвата дјеце предшколским васпитањем, у свега неколико година подигнут са преко 50, на чак 70 процената.

Николић – Вучинић је подсјетила на пројекат са Банком за развој Савјета Европе из чијег кредита се гради 7 вртића, од којих су у Подгорици завршена два, у Загоричу и Старом аеродрому. У току су радови на изградњи вртића у Тузима и Бару, док се за вртиће у Блоку ВИ и у Пљевљима пројектовање приводи крају, а убрзо ће се створити претпоставке за градњу вртића у Улцињу.

Директор вртића, Вук Станишић захвалио је Амбасади САД-а због препознавања потребе становништва овог краја и истакао да је у тренутку када улажемо велике напоре да повећамо обухват дјеце предшколским образовањем, ова донација веома важна. Такође, он је захвалио управи школе “18. октобар” која је уступила простор за потребе вртића.

ПР служба Министарства просвјете