Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Кампања „Заблистаћу у вртићу“ у Бијелом Пољу

Кампања „Заблистаћу у вртићу“ у Бијелом Пољу
Датум објаве: 18.05.2018 15:15 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Кампања „Заблистаћу у вртићу“, коју Министарство просвјете спроводи на Сјеверу с циљем указивања на значај предшколског образовања и повећања обухвата дјеце, након Пљеваља, настављена је данас у Бијелом Пољу. На градском тргу, пред око стотину малишана и њихових родитеља изведена је интерактивна представа Дјечијег позоришта „Станковић“ из Никшића, која на забаван начин указује на важност вртића за развој дјетета и позива родитеље да упишу дјецу.

Да свако дијете треба вртић и да је предшколско образовање кључно за његов развој, поручила је и директорица Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање Аријана Николић – Вучинић, која се обратила током манифестације.

ПР Служба

Истакавши да су бенефити које предшколско образовање пружа непроцјењиви за даљи развој и школовање, она је позвала родитеље да дјеци пруже прилику да развијају своје когнитивне вјештине, склапају пријатељства и социјализују се у оквиру предшколског образовања.

Директорица ЈПУ „Душо Басекић“ Ида Ћетковић, искористила је прилику да родитељима појасни процедуре уписа и да их позове да посјете вртић и увјере се у начин и услове рада бјелопољског вртића.

ПР Служба

У црногорским вртићима тренутно борави око 21.000 малишана, а на Сјеверу је након кампање „Сви у вртић“, коју је уз подршку Министарства просвјете спроводио УНИЦЕФ, обухват предшколским образовањем повећан за 20 %.

Повећању броја дјеце у предшколском образовању, у 15 црногорских општина доприноси и рад интерактивних служби вртића које два пута седмично, у трајању од 2 до 3 сата, систематски и организовано раде са дјецом у удаљеним подручјима.

ПР Служба

Министарство континуирано ради на проширењу капацитета предшколских установа, као и на побољшању услова у постојећим. Из поменутог кредита ЦЕБ-а, вриједног 17 милиона еура, изграђена су два вртића у Подгорици, гдје ће се градити још два, као и по један у Пљевљима, Бару и Улцињу. Такође, расписан је тендер за изградњу вртића у Рожајама који се финансира из Капиталног буџета, а ради се и на проналажењу алтернативних простора за проширење капацитета установа.

Кампања „Заблистаћу у вртићу“ се наставља на тргу у Рожајама 23. маја, са почетком у 10 сати, док ће се у Плаву манифестација одржати 30. маја испред Центра за културу.

ПР Служба Министарства просвјете