Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Delegacija Ministarstva prosvjete učestvovala na Regionalnoj konferenciji o značaju podrške djeci i njihovim porodicama tokom ranog djetinjstva u zemljama Zapadnog Balkana

Delegacija Ministarstva prosvjete učestvovala na Regionalnoj konferenciji o značaju podrške djeci i njihovim porodicama tokom ranog djetinjstva u zemljama Zapadnog Balkana
Datum objave: 08.05.2018 09:25 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Ministarstva prosvjete predvođena direktoricom Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje Arijanom Nikolić-Vučinić učestvovala je u radu regionalne konferencije o značaju podrške djeci i njihovim porodicama tokom ranog djetinjstva u zemljama Zapadnog Balkana, koja je održana u Skoplju 3. i 4. maja 2018. godine. Konferenciju je organizovala Svjetska banka, a koorganizator je bila Vlada Republike Makedonije, a delegacija Crne Gore predstavila je inovacije u predškolskom obrazovanju.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici ministarstava zemalja Zapadnog Balkana u čijoj su nadležnosti predškolsko vaspitanje i obrazovanje, podrška djeci i porodicama iz domena socijalne zaštite, kao i predstavnici međunarodnih organizacija koje realizuju različite projekte, aktivnosti i incijative u ovoj oblasti. Konferenciju su otvorili Zoran Zaev, predsednik Vlade Republike Makedonije, Linda van Gelder, regionalna direktorica Svjetske banke za Zapadni Balkan, Haime Savedra, direktor Svjetske banke za Obrazovnu globalnu praksu, Renata Deskoska, ministarka prosvjete i nauke Republike Makedonije i Mila Cerovska, ministarka za rad i socijalnu politiku Republike Makedonije.

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa regionalnim i globalnim trendovima u vezi sa podrškom djeci i porodicama tokom perioda ranog djetinjstva. Tokom konferencije su učesnici razgovarali i o načinima na koje Svjetska banka može da pomogne zemljama Zapadnog Balkana da ubrzaju proces unapređivanja obuhvata i kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja.