Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржана обука у циљу промовисања улоге раног учења и интеграције дјеце РЕ популације у предшколске активности

Одржана обука у циљу промовисања улоге раног учења и интеграције дјеце РЕ популације у предшколске активности
Датум објаве: 20.04.2018 14:22 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У циљу промовисања улоге раног учења и интеграције дјеце ромске и египћанске популације у предшколске активности, данас је одржан други круг обука за кадар који ради с дјецом РЕ популације како би успјели да одговоре на њихове потребе. Тема обуке је била "ВАЖНОСТ ПРЕВЕНЦИЈЕ ПРЕДРАСУДА И СТЕРЕОТИПА НА РАНОМ УЗРАСТУ: ПЕРСОНА ДОЛЛ".

Обука се спроводи у оквиру Програма "Подршка једнакости предшколског васпитања и образовања" који је, између осталог, усмјерен и на промовисање улоге раног учења и интеграцију дјеце РЕ популације у свакодневне предшколске активности, а односи се на кадрове вртића општина у којима се биљежи значајан број РЕ популације: Подгорица, Никшић, Беране, Бијело Поље, Тиват, Херцег Нови, Бар, Улцињ, Котор, Цетиње, Пљевља. 

ПР служба Министарства просвјете

Полазници обуке су упознати са историјатом, значајем технике Персона Долл, могућностима примјене, као и које су оптималне теме за рад са дјецом. Такође, представљено им је како се техника користи у развијању родних и полних улога, против предрасуда и стереотипа, у ситуацијама дискриминације у односу на РЕ дјецу.

Министарство просвјете спроводи овај пројекат у партнерству са канцеларијом УНИЦЕФ-а у Црној Гори.