Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Održan drugi modul obuka za rad interaktivnih službi u Baru, Ulcinju, Cetinju i Podgorici

Održan drugi modul obuka za rad interaktivnih službi u Baru, Ulcinju, Cetinju i Podgorici
Datum objave: 03.04.2018 14:16 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U okviru programa „Podrška jednakosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ 2.i 3. aprila održan je drugi modul obuka kadrova za rad interaktivnih službi u Baru, Ulcinju, Cetinju i Podgorici, a cilj obuke je: prezentovanje do sada realizovanih aktivnosti, izazova, rješenja i daljih koraka u radu ovih službi.

Posebna pažnja posvećena je osmišljavanju aktivnosti za rad sa roditeljima, razumijevanu porodičnog funkcionisanja, roditeljskih stilova, strategija i postupaka rada sa roditeljima/starateljima i djecom, kao i izradi plana podrške za svako dijete/porodicu – upravljanje kontekstom u kojem porodica živi. 

Interaktivne službe su prepoznate kao primjer dobre prakse za djecu koja žive u seoskim oblastima.U prethodnom periodu interaktivne službe su uspostavljene u Danilovgradu, Beranama, Rožajama, Andrijevici, Bijelom Polju, Plavu, Kolašinu, Mojkovcu, Plužinama, Šavniku, Pljevljima, Žabljaku, a sada se radi na njihovom proširivanju na još četiri opštine: Cetinje, Bar, Ulcinj i Podgoricu.

Interaktivne službe su organizovane tako da obučeni vaspitači dva puta sedmično, u trajanju od 2 do 3 sata, sistematski i organizovano rade sa djecom i porodicama na stimulisanju zdravog razvoja djeteta.   

Uspostavljanje interaktivnih službi namijenjenih djeci u udaljenim i seoskim sredinama su jedan od načina na koji Ministarstvo prosvjete, u saradnji sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori, radi na povećanju obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem