Manja slova Veća slova RSS

>

SAD donirale 550.000 eura za rekonstrukciju četiri objekta: Počeli radovi na školi u Bioču

SAD donirale 550.000 eura za rekonstrukciju četiri objekta: Počeli radovi na školi u Bioču
Datum objave: 13.03.2018 13:28 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


JU OŠ “Sutjeska” u Podgorici, JU OŠ "18.oktobar" u Bioču, JU OŠ "Mihailo Žugić" u Pljevljima i JPU "Radmila Nedić" u Beranama rekonstruisaće se iz donacije SAD-a u vrijednosti od 550.000 eura, a radovi su već počeli na školi u Bioču.

Međunarodnim tenderom izabran je izvođač, te se uskoro očekuje početak radova u JU OŠ “Sutjeska” u Podgorici, a za objekte na Sjeveru radovi su predviđeni tokom ljetnjih mjeseci.

Na JU OŠ "18. oktobar" izvodi se uklanjaje postojećih i izgradnja novih toaleta, izgradnja prostorija za boravak djece predškolskog uzrasta sa malom kuhinjom, zamjena svih prozora i podova u fiskulturnoj sali, dok će se u JU OŠ "Sutjeska" renovirati krov.

U JPU "Radmila Nedić" planirano je kompletno renoviranje krova, zamjena prozora i popravke na fasadi. To je predviđeno i za JU OŠ "Mihailo Žugić" u kojoj će se, pored toga, urediti zidovi, podovi, fasada, zamjeniti električne instalacije.

Ova vrijedna donacija bila je jedna od tema nedavnog sastanka ministra prosvjete dr Damira Šehovića i ambasadorke SAD-a u Crnoj Gori NJ.E. Margaret En Uehare na kojem je naglašeno da su SAD posvećene poboljšanju uslova u kojima uče crnogorski đaci.

PR služba Ministarstva prosvjete