Manja slova Veća slova RSS

>

UNESCO „Lui Fransoa“ centar: Poziv za međunarodno likovno i poetsko takmičenje

UNESCO „Lui Fransoa“ centar: Poziv za međunarodno likovno i poetsko takmičenje
Datum objave: 15.12.2017 12:00 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


UNESCO centar „Lui Fransoa“ iz Francuske je objavio pozive za dva međunarodna takmičenja, za vizuelne umjetnosti i takmičenje u pisanju poezije na francuskom jeziku.

Međunarodno takmičenje za vizuelne umjetnosti

Tema za 2018. godinu: „Mir, živjeti zajedno u harmoniji“

Rok za podnošenje radova: 24. februar 2018. godine

Žiri će odabrati 100 pobjedničkih radova

Ovogodišnja tema „Mir, da živimo zajedno u harmoniji“ ima za cilj promovisanje umjetnosti među djecom i mladima širom svijeta u cilju zajedničke akcije za mir.

Pravo na učešće imaju djeca i mladi od 3 do 25 godina širom svijeta. Takmičenje je podijeljeno u pet kategorija (3-5 godina, 6-9 godina, 10-13 godina, 14-17 godina i 18-25 godina).

Prihvata se samo jedan rad po učesniku.

Identifikacioni formular treba ispravno popuniti i zalijepiti na poleđini rada. Radovi sa niespravno ispunjenim formularom neće biti prihvaćeni.

Svaki učesnik treba da priloži uz rad i tekst sa obrazloženjem rada i objašnjenjem kreativnog procesa.

Ne prihvataju se trodimenzionalni radovi. Prihvataju se radovi na ravnoj površini, neuramljeni i da nisu od drveta.

Maksimalne dimenzije rada mogu biti: 0,9 m x 1,2 m.

Radove treba slati Centru za UNESCO Lui Fransoa u gradu Troa (troškove transporta plaća pošiljalac) i odgovornost su takmičara. Poželjno bi bilo da se na paketu navede vrijednost rada (ne manja od 10e i ne veća od 20e) i naziv i opis rada kako bi se izbjegli porezi i carinske kazne prilikom prolaska kroz francusku carinu.

Učesnici koji ne poštuju gore navedene kriterijume biće diskvalifikovani.

Rok za slanje radova je 24. februar 2018. godine.

Žiri će odabrati 100 radova u užem izboru. Prva tri pobjednika u svakoj kategoriji primiće medalje (zlatnu, srebrnu i bronzanu) i sertifikate na ceremoniji dodjele nagrada 2. juna 2018. godine u Troju, dok će ostali pobjednici primiti bronzane medalje i sertifikate.

Pobjednici će biti objavljeni na facebook stranici i veb sajtu UNESCO centra 10. februara 2018. godine.

Svi radovi biće arhivirani u umjetničkoj biblioteci Centra pod nazivom „Uspomene za budućnost“. Svi radovi ostaju u vlasništvu Centra koji zadržava pravo da ih koristi u okviru svojih aktivnosti (za izložbe, prezentacije, u medijske svrhe i sl.)

Adresa na koju treba slati radove:

„For the visual arts competition UNESCO Louis Francois 2018“
« Centre pour l’UNESCO Louis François » Troyes
1, rue Linard Gonthier, 10000, Troyes
France


Međunarodno poetsko takmičenje na francuskom jeziku 2018

Tema za 2018. godinu: „U potrazi za ravnotežom“
Rok za slanje radova: 31. januar 2018. godine
Žiri će odabrati 50 pobjedničkih radova

Tema ovogodišnjeg takmičenja ima za cilj da ukaže na stanje planete Zemlje danas i života na njemu i značaj borbe protiv klimatskih promjena. Svako živo biće ima svoju ulogu i mjesto na planeti i daje svoj doprinos održavanju ravnoteže stvari. Kada je ravnoteža u prirodi poremećena zbog klimatskih promjena, uslijed izumiranja vrsta, kako potražiti i vratiti ravnotežu na planeti?

Takmičenje je namijenjeno učenicima i mladima od 9 do 25 godina i podijeljeno je u četiri kategorije, za uzraste od 9 do 25 godina, od 13 do 15 godina, od 16 do 18 godina i od 19 do 25 godina.

Pjesma na fracuskom jeziku treba da bude rad pojedinca ili grupni rad, a dozvoljeno je učešće samo jednog rada po učesniku/grupi. Pjesnička forma i broj stihova su slobodni, ali pjesma ne smije da prelazi više od jedne stranice A4 formata. Na poleđini rada, pored obaveznog forumara koji je dat u prilogu i koji treba ispuniti i nalijepiti na poleđini, treba napisati naziv ustanove, adresu, razred i odjeljenje, naziv odgovornog nastavnika/ce i kontakt imejl adresu.

Radovi koji ne budu zadovoljavali uslove učešća (francuski jezik, tema, format pjesme, ispunjen formular i zalijepljen na poleđini, čitljivost...) biće diskvalifikovani.

Pobjednici će biti mejlom informisani o rezultatima, a biće objavljeni na facebook stranici https://www.facebook.com/centre.unesco.troyes i veb sajtu UNESCO centra http://centre-unesco-troyes.org 22. aprila 2018. godine.

Adresa na koju treba slati radove:
„For the poetry competition UNESCO Louis Francois 2018“
« Centre pour l’UNESCO Louis François » Troyes
1, rue Linard Gonthier, 10000, Troyes
France

2.Flyer_CIAP_2018.pdf

3.Etiquette_Label_CIAP.pdf

4.EN_CIAP_2018.pdf

1. Flyer_CPI_2018_2.pdf

2. Etiquette_CPI.pdf