Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Осма по реду посјета Шеховића општинама: Почела санација платоа школе ЛПО на Цетињу, ради се на изградњи сале

Осма по реду посјета Шеховића општинама: Почела санација платоа школе ЛПО на Цетињу, ради се на изградњи сале
Датум објаве: 27.10.2017 17:38 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Почела је санација платоа цетињске основне школе „Ловћенски партизански одред“ вриједна око 30 000 еура, радиће се на даљој реконструкцији ове школе, а траже се и начини да се у сарадњи са Министарством спорта и Пријестоницом Цетиње почне градња спортске сале за ову установу. Изградња сале је већ предложена за Капитални буџет за наредну годину. То је закључено током данашње посјете министра просвјете др Дамира Шеховића образовним установама у Пријестоници, када се сусрео и са градоначелником Александром Богдановићем.

Обилазак цетињских образовних установа је осма у низу посјета министра Шеховића црногорским општинама, са циљем да се обиђе свака школа на територији Црне Горе и на терену добију информације о стању у њима.

ПР служба Министарства просвјете

Током посјете констатовано је да се очекује скори завршетак радова на првој фази санације кровног покривача предшколске установе „Загорка Ивановић“ за коју је Министарство издвојило 30 000 еура. Слиједе и договори у вези са другом фазом санације.

При крају су и радови на систему гријања ЈУ Дом ученика и студената Цетиње, чија је вриједност око 90 000 еура, за шта су средства издвојена такође из буџета Министарства.

Основна школа „Његош“ реконструисана је у оквиру пројекта Енергетске ефикасности који се ради уз помоћ КфW банке, и том приликом уложено је 635 000 еура.

ПР служба Министарства просвјете

Било је ријечи и о изградњи Универзитетског комплекса факултета умјетности на Цетињу, у који је до сада уложено преко 9 милиона еура. Реализација овог пројекта одвија се фазно.

Министар и градоначелник разговарали су о увођењу система дуалног образовања у цетињску Средњу стручну школу, те повезивању ученика ове школе са бизнис инкубатором на територији Цетиња.

Министар Шеховић је овом приликом изјавио: “Посјета је наставак започетих активности на обиласку свих васпитних установа у Црној Гори, како бисмо се директно упознавали са стањем у школама и њиховим потребама.” Он је такође нагласио да ће се, поред већ поменутих питања, стварати поретпоставке за улагања у сеоске школе.

ПР служба Министарства просвјете

Градоначелник Богдановић је нагласио да Пријестоница има изузетну сарадњу са свим образовним установама у граду и да континуирано прати и подржава њихов рад: “У току су радови на уређењу дијела Основне школе “Ловћенски партизански одред” и радује ме да они теку планираном динамиком, а очекујемо и почетак радова на обнови фасаде школе. Обишли смо и локацију на којој је планирана изградња фискултурне сале. Као одговорна градска управа планирали смо финансијска средства за почетак њене изградње у програму развоја Пријестонице за наредну годину, док је у току израда техничке документације – казао је градоначелник Богдановић и додао да је концепт да се трипартитно тј. заједно са Министарствима просвјете и спорта, крене у реализацију пројекта изградње Сале.

Градоначелник је казао да су разговарали и о иницијативи изградње стамбене зграде за потребе просвјетних радника и да Пријестоница планира да додијели још једну парцелу за изградњу нове стамбене зграде, која би имала 45 стамбених јединица.

ВИДЕО: