Manja slova Veća slova RSS

>

Osma po redu posjeta Šehovića opštinama: Počela sanacija platoa škole LPO na Cetinju, radi se na izgradnji sale

Osma po redu posjeta Šehovića opštinama: Počela sanacija platoa škole LPO na Cetinju, radi se na izgradnji sale
Datum objave: 27.10.2017 17:38 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Počela je sanacija platoa cetinjske osnovne škole „Lovćenski partizanski odred“ vrijedna oko 30 000 eura, radiće se na daljoj rekonstrukciji ove škole, a traže se i načini da se u saradnji sa Ministarstvom sporta i Prijestonicom Cetinje počne gradnja sportske sale za ovu ustanovu. Izgradnja sale je već predložena za Kapitalni budžet za narednu godinu. To je zaključeno tokom današnje posjete ministra prosvjete dr Damira Šehovića obrazovnim ustanovama u Prijestonici, kada se susreo i sa gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem.

Obilazak cetinjskih obrazovnih ustanova je osma u nizu posjeta ministra Šehovića crnogorskim opštinama, sa ciljem da se obiđe svaka škola na teritoriji Crne Gore i na terenu dobiju informacije o stanju u njima.

PR služba Ministarstva prosvjete

Tokom posjete konstatovano je da se očekuje skori završetak radova na prvoj fazi sanacije krovnog pokrivača predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ za koju je Ministarstvo izdvojilo 30 000 eura. Slijede i dogovori u vezi sa drugom fazom sanacije.

Pri kraju su i radovi na sistemu grijanja JU Dom učenika i studenata Cetinje, čija je vrijednost oko 90 000 eura, za šta su sredstva izdvojena takođe iz budžeta Ministarstva.

Osnovna škola „Njegoš“ rekonstruisana je u okviru projekta Energetske efikasnosti koji se radi uz pomoć KfW banke, i tom prilikom uloženo je 635 000 eura.

PR služba Ministarstva prosvjete

Bilo je riječi i o izgradnji Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti na Cetinju, u koji je do sada uloženo preko 9 miliona eura. Realizacija ovog projekta odvija se fazno.

Ministar i gradonačelnik razgovarali su o uvođenju sistema dualnog obrazovanja u cetinjsku Srednju stručnu školu, te povezivanju učenika ove škole sa biznis inkubatorom na teritoriji Cetinja.

Ministar Šehović je ovom prilikom izjavio: “Posjeta je nastavak započetih aktivnosti na obilasku svih vaspitnih ustanova u Crnoj Gori, kako bismo se direktno upoznavali sa stanjem u školama i njihovim potrebama.” On je takođe naglasio da će se, pored već pomenutih pitanja, stvarati poretpostavke za ulaganja u seoske škole.

PR služba Ministarstva prosvjete

Gradonačelnik Bogdanović je naglasio da Prijestonica ima izuzetnu saradnju sa svim obrazovnim ustanovama u gradu i da kontinuirano prati i podržava njihov rad: “U toku su radovi na uređenju dijela Osnovne škole “Lovćenski partizanski odred” i raduje me da oni teku planiranom dinamikom, a očekujemo i početak radova na obnovi fasade škole. Obišli smo i lokaciju na kojoj je planirana izgradnja fiskulturne sale. Kao odgovorna gradska uprava planirali smo finansijska sredstva za početak njene izgradnje u programu razvoja Prijestonice za narednu godinu, dok je u toku izrada tehničke dokumentacije – kazao je gradonačelnik Bogdanović i dodao da je koncept da se tripartitno tj. zajedno sa Ministarstvima prosvjete i sporta, krene u realizaciju projekta izgradnje Sale.

Gradonačelnik je kazao da su razgovarali i o inicijativi izgradnje stambene zgrade za potrebe prosvjetnih radnika i da Prijestonica planira da dodijeli još jednu parcelu za izgradnju nove stambene zgrade, koja bi imala 45 stambenih jedinica.

VIDEO: