Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Ministar Šehović: Usvajanje seta Zakona u oblasti obrazovanja najveći je reformski iskorak ove Vlade

Ministar Šehović: Usvajanje seta Zakona u oblasti obrazovanja najveći je reformski iskorak ove Vlade
Datum objave: 23.06.2017 08:39 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete Damir Šehović na današnjoj konferenciji za medije predstavio je set zakona koji su utvrđeni na 31. sjednici Vlade, kojima je zaokružen proces reforme sistema obrazovanja.

„Biću slobodan da kažem da je usvajanje ovih sedam današnjih zakona i usvajanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koje je bilo na dnevnom redu Vlade prošle sedmice, najveći reformski iskorak ove Vlade. Mislim da je na taj način stvorena pretpostavka da se ostvari cilj kojim smo se vodili kada smo osmišljavali reformu, a to je unapređenje kvaliteta svih nivoa obrazovanja u Crnoj Gori“ - ocijenio je ministar Šehović.

Ministar je upoznao javnost sa ključnim novinama, ističući da su glavni ciljevi ove reforme afirmacija i podsticanje znanja, stvaranje pretpostavki za podsticanje i nagrađivanje najboljih učenika i profesora, adekvatan odgovor na potrebe usklađivanja obrazovanja sa potrebama tržišta rada, stvaranje uslova za primjenu praktičnih znanja i vještina u realnom radnom okruženju i izučavanje engleskog jezika od predškolskog uzrasta.

Potpis videa ...