Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Обиљежен Дан ЈПУ “Драган Ковачевић” у Никшићу: рано васпитање, образовање и развијање спортског духа кључ здравог развоја дјетета

Обиљежен Дан ЈПУ “Драган Ковачевић” у Никшићу: рано васпитање, образовање и развијање спортског духа кључ здравог развоја дјетета
Датум објаве: 30.05.2017 10:34 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Манифестацијом под називом “Данас имамо разлога за славље, ал′ на првом мјесту спорт је дјецо здравље” на стадиону ФК “Сутјеска” у Никшићу обиљежен је Дан Јавне предшколске установе “Драган Ковачевић”.

Свечаност су отворили генерална директорица Директората за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање и васпитање лица са посебним образовним потребама Аријана Николић – Вучинић, министар спорта Никола Јановић и директорица ЈПУ “Драган Ковачевић” Радмила Бацковић.

Манифестација је имала спортски карактер, а у њој је учествовало око 730 малишана предшколског узраста који бораве у ЈПУ “Драган Ковачевић”, као и дјеца из Дневног центра и Спортско рекреативног друштва “Специјална олимпијада” Никшић.

ПР служба Министарства просвјете

Генерална директорица Директората за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање и васпитање лица са посебним образовним потребама Аријана Николић – Вучинић честитала је Дан установа и рекла да је Министарство просвјете у претходном периоду посветило велику пажњу повећању обухвата дјеце предшколским веспитањем и образовањем, због значаја које оно има у раном узрасту сваког дјетета.

„На првом мјесту градимо нове вртиће, а у постојећим обезбјеђујемо боље услове за боравак дјеце. Такође, Министарство константно ради на промоцији уписа дјеце у предшколске установе и указивању на важност укључења дјеце у процесе раног учења, кроз игру и дружење”, нагласила је Николић –Вучинић.

Она је изразила задовољство због спортског карактера манифестације и додала да кроз спорт дјеца уче да буду сигурна, одговорна, истрајна, лијепо комуницирају, поштују једни друге.

Министар спорта Никола Јановић је истакао да као први министар спорта у независној Црној Гори има обавезу да стратешки утаба пут да сва дјеца већ од малих ногу закораче у свијет спорта, који ће кроз забаву и учење допринијети њиховом срећном и правилном одрастању.

„Да нашу дјецу навикавамо на физичку активност, да их научимо правилном држању тијела, да им кроз игру уз помоћ разних спортских реквизита и справа подстакнемо жељу за вјежбањем, да развију своје способности и откривају нове, да им свеобухватним програмима креираним за предшколски узраст омогућимо да, кроз различите авантуре, на забаван начин савладају не само основе базичних спортова већ и друге вјештине“, поручио је Јановић.

ПР служба Министарства просвјете

Он је додао да бавећи се спортом, дјеца од малих ногу развијају свијест о себи и другима, тимском раду, противницима, уче како да побиједе и како да прихвате пораз, али и савладају једну од најважнијих животних лекција - да друге границе не постоје осим оних које сами себи поставимо.

Директорица ЈПУ „Драган Ковачевић“ Радмила Бацковић, рекла је да је Дан ове установе датум који посебно инспирише и буди јединствену емоцију, дан када су малишани и запослени у Установи у прилици да свима покажу колико је труда и рада уложено у васпитање и образовања дјеце, највећег богатства Никшића.

ЈПУ „Драган Ковачевић“ ову манифестацију, поред обиљежавања Дана установе, приредила је и поводом прославе Дана независности и испраћаја предшколаца. Манифестацији је присуствовао предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић са сарадницима.