Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Представници ЦЕБ-а оцијенили да је реализација пројекта изградње вртића успјешна

Представници ЦЕБ-а оцијенили да је реализација пројекта изградње вртића успјешна
Датум објаве: 19.05.2017 11:25 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У оквиру посјете Црној Гори вицегувернерка Банке за развој Савјета Европе (ЦЕБ), Роса Марíа Сáнцхез-Yебра Алонсо посјетила је вртић „Мали принц“ у Загоричу, први изграђен од седам вртића који се граде из кредита ЦЕБ-а у оквиру пројекта „Изградња седам нових предшколских установа и реновирање постојеће предшколске инфраструктуре у Црној Гори“.

У оквиру дводневне посјете одржани су састанци више радних тијела са представницима ЦЕБ-а на којима је представљен напредак у дијелу предшколског васпитања и образовања, презентована досадашња реализација обавеза које проистичу из стратегије и представљене планиране измејне закона у области предшколског васпитања и образовања. Представници ЦЕБ-а су одржали презентацију реализованих пројеката, уз смјернице и препоруке за унапређење будућих.

ПР служба Министарства просвјете

Закључено је да је допринос ЦЕБ-а развоју предшколског образовања у Црној Гори од изузетне важности не само када је ријеч о изградњи додатних капацитета, већ и о стицању знања о пројектовању вртића како би се кроз архитектонска рјешења постигли најбољи услови за боравак малишана. Комплетан пројекат је оцијењен као врло успјешан, као и сама мисија, а додатно задовољство је исказано посјетом недавно изграђеног вртића у Загоричу и градилишта будућег новог вртића на Старом Аеродрому, гдје радови теку планираном динамиком. Отварање овог вртића се очекује у и кварталу 2018. године.

ПР служба Министарства просвјете

Договорено је да у наредном периоду акценат буде на унапређењу динамике, нарочито у фазама припреме техничке документације за преостале предшколске установе чија изградња је планирана. 

Пројекат „Изградња седам нових предшколских установа и реновирање постојеће предшколске инфраструктуре у Црној Гори“ се реализује путем уговора о кредиту између Банке за развој Савјета Европе (ЦЕБ) и државе Црне Горе у износу од 10 милиона еура у оквиру кога је планирана изградња четири нова вртића у Подгорици и по један у Бару, Пљевљима и Улцињу.