Manja slova Veća slova RSS

>

Predstavnici CEB-a ocijenili da je realizacija projekta izgradnje vrtića uspješna

Predstavnici CEB-a ocijenili da je realizacija projekta izgradnje vrtića uspješna
Datum objave: 19.05.2017 11:25 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U okviru posjete Crnoj Gori viceguvernerka Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), Rosa María Sánchez-Yebra Alonso posjetila je vrtić „Mali princ“ u Zagoriču, prvi izgrađen od sedam vrtića koji se grade iz kredita CEB-a u okviru projekta „Izgradnja sedam novih predškolskih ustanova i renoviranje postojeće predškolske infrastrukture u Crnoj Gori“.

U okviru dvodnevne posjete održani su sastanci više radnih tijela sa predstavnicima CEB-a na kojima je predstavljen napredak u dijelu predškolskog vaspitanja i obrazovanja, prezentovana dosadašnja realizacija obaveza koje proističu iz strategije i predstavljene planirane izmejne zakona u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Predstavnici CEB-a su održali prezentaciju realizovanih projekata, uz smjernice i preporuke za unapređenje budućih.

PR služba Ministarstva prosvjete

Zaključeno je da je doprinos CEB-a razvoju predškolskog obrazovanja u Crnoj Gori od izuzetne važnosti ne samo kada je riječ o izgradnji dodatnih kapaciteta, već i o sticanju znanja o projektovanju vrtića kako bi se kroz arhitektonska rješenja postigli najbolji uslovi za boravak mališana. Kompletan projekat je ocijenjen kao vrlo uspješan, kao i sama misija, a dodatno zadovoljstvo je iskazano posjetom nedavno izgrađenog vrtića u Zagoriču i gradilišta budućeg novog vrtića na Starom Aerodromu, gdje radovi teku planiranom dinamikom. Otvaranje ovog vrtića se očekuje u i kvartalu 2018. godine.

PR služba Ministarstva prosvjete

Dogovoreno je da u narednom periodu akcenat bude na unapređenju dinamike, naročito u fazama pripreme tehničke dokumentacije za preostale predškolske ustanove čija izgradnja je planirana. 

Projekat „Izgradnja sedam novih predškolskih ustanova i renoviranje postojeće predškolske infrastrukture u Crnoj Gori“ se realizuje putem ugovora o kreditu između Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) i države Crne Gore u iznosu od 10 miliona eura u okviru koga je planirana izgradnja četiri nova vrtića u Podgorici i po jedan u Baru, Pljevljima i Ulcinju.