Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Девет медаља за црногорске образовно-васпитне установе на Међународном сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду

Девет медаља за црногорске образовно-васпитне установе на Међународном сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду
Датум објаве: 10.03.2017 15:39 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


На XИИ Међународном сајму образовања у Новом Саду, који је одржан од 6. до 8. марта 2017. године, црногорске образовне установе освојиле су девет медаља, од тога двије велике златне медаље које су припале ЈУ Средња поморска школа у Котору и Универзитету Доња Горица у Подгорици.

У категорији предшколских установа, златну медаљу су освојиле ЈПУ "Загорка Ивановић", Цетиње, ЈПУ "Вукосава Ивановић Машановић", Бар као и ППУ "Маша”, Подгорица. У истој категорији сребрну медаљу су у Црну Гору донијеле ППУ "Книгхтбридге", Тиват и ППУ "Креативна чаролија", Тиват, док је бронзана медаља пипала ППУ "Вини Пу”, Будва.

ПР служба Министарства просвјете

ЈУ Школа за основно музичко образовање Херцег Нови освојила је сребрну медаљу.

Додјела медаља за квалитет образовно-васпитних установа је по први пут организована на Сајму образовања у Новом Саду. Установе су оцјењиване у пет категорија: предшколско васпитање и образовање, основно образовање и васпитање, опште и умјетничко средње образовање и васпитање, средње стручно образовање и васпитање и високошколско образовање.

Свечаност додјеле признања је уприличена у присуству учесника оцјењивања, гостију из области просвјете и привреде, представника дипломатског кора као и бројних медијских кућа. Награде су уручили чланови жирија и министар просвете науке и технолошког развоја Републике Србије, Младен Шарчевић.

ПР сужба Министарства просвјете