Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Devet medalja za crnogorske obrazovno-vaspitne ustanove na Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu

Devet medalja za crnogorske obrazovno-vaspitne ustanove na Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu
Datum objave: 10.03.2017 15:39 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Na XII Međunarodnom sajmu obrazovanja u Novom Sadu, koji je održan od 6. do 8. marta 2017. godine, crnogorske obrazovne ustanove osvojile su devet medalja, od toga dvije velike zlatne medalje koje su pripale JU Srednja pomorska škola u Kotoru i Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.

U kategoriji predškolskih ustanova, zlatnu medalju su osvojile JPU "Zagorka Ivanović", Cetinje, JPU "Vukosava Ivanović Mašanović", Bar kao i PPU "Maša”, Podgorica. U istoj kategoriji srebrnu medalju su u Crnu Goru donijele PPU "Knightbridge", Tivat i PPU "Kreativna čarolija", Tivat, dok je bronzana medalja pipala PPU "Vini Pu”, Budva.

PR služba Ministarstva prosvjete

JU Škola za osnovno muzičko obrazovanje Herceg Novi osvojila je srebrnu medalju.

Dodjela medalja za kvalitet obrazovno-vaspitnih ustanova je po prvi put organizovana na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu. Ustanove su ocjenjivane u pet kategorija: predškolsko vaspitanje i obrazovanje, osnovno obrazovanje i vaspitanje, opšte i umjetničko srednje obrazovanje i vaspitanje, srednje stručno obrazovanje i vaspitanje i visokoškolsko obrazovanje.

Svečanost dodjele priznanja je upriličena u prisustvu učesnika ocjenjivanja, gostiju iz oblasti prosvjete i privrede, predstavnika diplomatskog kora kao i brojnih medijskih kuća. Nagrade su uručili članovi žirija i ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Mladen Šarčević.

PR sužba Ministarstva prosvjete