Manja slova Veća slova RSS

>

Svečano otvarena renovirana kuhinja u JPU „Irena Radović“ u Danilovgradu

Svečano otvarena renovirana kuhinja u JPU „Irena Radović“ u Danilovgradu
Datum objave: 07.03.2017 17:49 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Sekretar Ministarstva prosvjete Omer Mehmedović otvorio je danas renoviranu kuhinju JPU „Irena Radović“ u Danilovgradu za koju je Vlada Japana donirala 58.987 eura. Pored sekretara Mehmedovića, na ceremoniji su govorili i predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović, prvi sekretar ambasade Japana Masajoši Jamato i direktorica JPU „Irena Radović“ Dušanka Ulama.

Sekretar Ministarstva prosvjete Mehmedović izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da otvori renoviranu kuhinju Javne predškolske ustanove “Irena Radović” u Danilovgradu i zahvalio Vladi Japana na donaciji kojom se unapređuje crnogorski vaspitno-obrazovni sistem. On je podsjetio na odličnu saranju Vlade Crne Gore i Vlade Japana, čijim je donacijama rekonstruisan značajan broj školskih objekata u Crnoj Gori.

PR služba Ministarstva prosvjete

„Vjerujem da će JPU „Irena Radović” zahvaljujući ovoj donaciji zasijati u novom svjetlu i da će djeca, njihovi roditelji i vaspitači prepoznati značaj ovih aktivnosti“, zaključio je Mehmedović.

Prvi sekretar Ambasade Japana Jamato izrazio je zadovoljstvo zbog pružanja pomoći u daljem poboljšanju uslova u danilovgradskom vrtiću. On je zahvalio lokalnoj samoupravi i upravi vrtića i Ministarstvu prosvjete Crne Gore na saradnji i naporima da obrazovni sistem učine kvalitetnijim i dodao da će Vlada Japana nastaviti da pruža podršku građanima Crne Gore.

PR služba Ministarstva prosvjete

Predsjednik Opštine Branislav Đuranović je, u ime lokalne samouprave, zahvalio na donaciji, ukazujući na njen značaj za čitavu zajednicu. On je istakao da je broj djece u vrtićima povećan tri puta od 2010. godine, što ujedno govori i o kvalitetu predškolskog obrazovanja u danilovgradskoj opštini.

Direktorica JPU „Irena Radović“ Dušanka Ulama zahvalila je na vrijednoj donaciji i izrazila zadovoljstvo što će mališani od ove godine uživati u obrocima pripremljenim u novoj savremenoj kuhinji.

VIDEO: