Manja slova Veća slova RSS

>

Postavljen kamen temeljac za izgradnju vrtića na Starom aerodromu

Postavljen kamen temeljac za izgradnju vrtića na Starom aerodromu
Datum objave: 02.03.2017 12:30 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete dr Damir Šehović i gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović postavili su danas kamen temeljac za izgradnju vrtića u okviru JPU “Đina Vrbica” na Starom aerodromu.

Ministar Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da obilježi početak izgradnje jednog od sedam vrtića koji se finansiraju iz sredstava kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB). On je rekao da ukupna vrijednost radova iznosi oko 2 700 000, 00 eura, a rok za izgradnju je godinu dana.

PR služba Ministarstva prosvjete

“U ovom vrtiću će biti smješteno 343 djece, a površina objekta se prostire na oko 3000 m². Vrtić će sadržati 8 radnih soba za jaslene grupe, 12 soba za starije grupe djece, 8 kancelarija, fiskulturnu salu, biblioteku i centralnu kuhinju”, objasnio je Šehović, i dodao da če objekat biti rađen po najsavremenijim standardima.

On je podsjetio da je projekat izgradnje sedam vrtića započet 2014. godine kada je kod Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) dobijen kredit za izgradnju četiri vrtića u Podgorici, i po jednog vrtića u Pljevljima, Rožajama i Ulcinju, a rok za završetak izgradnje svih vrtića je kraj 2018. godine.
“Do kraja 2018. godine 1600 djece biće smješteno u novoizrađene vrtiće”, kazao je Šehović i dodao da očekuje da će se izradnjom ovih vrtića značajno rasteretiti smještajni kapaciteti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, čime Ministarstvo ujedno radi i na promociji što većeg obuhvata djece koja pohađaju vrtiće.

PR služba Ministarstva prosvjete

Gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović rekao je da je uprava Grada posvećena izgradnji nedostajućih sadržaja u oblasti obrazovanja, čime će se stvoriti bolji uslovi za kvalitetniji život građana Podgorice: „U partnerstu sa resornim ministarstvom izgradili smo vrtić u Zagoriču i uspješno otpočeli projekat izgradnje srednje stručne škole u Golubovcima, a danas na Starom aerodromu, na zadovoljstvo predstavnika Glavnog grada, Ministarstva prosvjete i naših građana već počinjemo da gradimo još jedan novi vrtić, kao veoma značajan kapitalni projekat“, kazao je Stijepović.

On je naglasio da je Glavni grad učestvovao u ovom projektu ustupivši zemljište veličine 9119 m² čija vrijednost iznosi oko 1 800 000,00 eura. “Očekujemo da će za godinu dana ovdje nići savremeni objekat, koji će služiti građanima Starog aerodroma, ali i ostalih dijelova grada”, zaključio je Gradonačelnik.

VIDEO:

PR služba Ministarstva prosvjete