Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Održana obuka za drugi modul za rad interaktivnih službi za rano i predškolsko obrazovanje

Saopštenje: Održana obuka za drugi modul za rad interaktivnih službi za rano i predškolsko obrazovanje
Datum objave: 25.11.2016 14:43 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U organizaciji Ministarstva prosvjete održan je drugi modul obuke za program “Interaktivne službe za rano i predškolsko obrazovanje“ koji se realizuje u okviru programa „Podrška obuhvatu i kvalitetu predškolskog vaspitanja i obrazovanja“. Program je podržan od strane Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori.

Cijeneći da je obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem u opštinama na sjeveru države bio manji od željenog, Ministarstvo prosvjete je u saradnji sa Kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori u proljeće 2016. godine sprovelo drugu fazu Kampanje „Svi u vrtić“ u opštinama: Kolašin, Mojkovac, Plužine, Šavnik, Pljevlja i Žabljak. Pored dobrih rezultata koji su rezultat realizovane Kampanje, povećanju obuhvata djece u predškolskim ustanovama doprinosi i organizovanje interaktivnih službi namijenjenih djeci u seoskim sredinama.

Poslije I faze Kampanje “Svi u vrtić” koja je sprovedena u aprilu i maju 2015. godine, uspješno su organizovane interaktivne službe u Andrijevici, Beranama, Bijelom Polju, Danilovgradu, Plavu i Rožajama. Cijeneći ova iskustva Ministarstvo je odlučilo da nastavi saradnju sa Kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori i u školskoj 2016/2017. godini organizuje interaktivne službe u Kolašinu, Mojkovcu, Plužinama, Šavniku, Pljevljima i Žabljaku.

Nakon prvog modula obuke održanog u oktobru 2016. godine sproveden je drugi modul obuke. Cilj obuke je prezentovanje do sada realizovanih aktivnosti, izazova, rješenja, daljih koraka, kao i osmišljavanje aktivnosti za rad sa roditeljima, razumijevanje porodičnog funkcionisanja, roditeljskih stilova, strategije i postupci rada sa roditeljima/starateljima i djecom i izrada plana podrške za svako dijete/porodicu – upravljanje kontekstom u kojem porodica živi/prezentacija, vježba, timski rad i sl.

 PR služba Ministarstva prosvjete