Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Održane obuke za primjenu Programa prelaska iz vrtića u osnovnu školu

Saopštenje: Održane obuke za primjenu Programa prelaska iz vrtića u osnovnu školu
Datum objave: 23.11.2016 09:00 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete u skladu sa Strategijom ranog i predškolskog obrazovanja u Crnoj Gori organizovalo je obuke za zaposlene u predškolskim ustanovama i osnovnim školama u cilju realizacije Programa prelaska iz vrtića u osnovnu školu.

Kroz program “Podrška obuhvatu i kvalitetu predškolskog vaspitanja i obrazovanja” otpočelo se sa formalizovanjem Programa prelaska iz vrtića u osnovnu školu, sa ciljem da se osigura kontinuitet u nivou vaspitanja i obrazovanja. Shodno tome urađen je koncept Programa prelaska iz vrtića u osnovnu školu sa jasno predviđenim, preciznim i osmišljenim koracima saradnje u najboljem interesu djece, koji je usvojen od strane Nacionalnog savjeta za obrazovanje i kao takav postao obavezujući za primjenu u vrtićima i školama.

Obuke za primjenu Programa prelaska iz vrtića u osnovnu školu su se održale 31. 10. 2016. za predškolske ustanove: JPU „Vukosava Ivanović- Mašanović”, Bar; JPU „Ljubica V. Jovanović”, Budva; JPU „Naša radost”, Herceg Novi; JPU „Radost”, Kotor; JPU „Bambi”, Tivat; JPU „Solidarnost”, Ulcinj i škole južne regije.

Za JPU „Ljubica Popović”, JPU „Đina Vrbica”, Podgorica, JPU „Zagorka Ivanović“, Cetinje i škole centralnog dijela Crne Gore obuka je održana 7. novembra 2016. godine.

Obuka za JPU „Dušo Basekić”, Bijelo Polje, JPU „Eko bajka”, Pljevlja, JPU „Sestre Radović“, Kolašin i JPU „Jevrosima Rabrenović Jevra“, Kolašin i osnovne škole ovog dijela Crne Gore se održala 11. novembra 2016. godine.

Za JPU pri JU OŠ „Bajo Jojić”, Andrijevica, JPU „Radmila Nedić”, Berane, JPU „Dječiji vrtić“, Plav, JPU „Boško Buha“, Rožaje, kao i škole ovog dijela sjevera obuka je održana 18. novembra 2016. godine.

Konačno, za JPU „Dragan Kovačević”, Nikšić; JPU „Irena Radović”, Danilovgrad; JPU „Dječiji vrtić”, Šavnik; JPU „Dječiji vrtić”, Plužine i pripadajuće osnovne škole obuka je upriličena 22. novembra 2016. godine.

Na obukama su učestvovali po jedan predstavnik stručne službe i predsjednik aktiva starije predškolske grupe iz vrtića, odnosno iz osnovnih škola po jedan predstavnik stručne službe i aktiva nastavnika razredne nastave.

 

 

 


PR služba Ministarstva prosvjete