Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Završen prvi modul obuka za interaktivne službe

Saopštenje: Završen prvi modul obuka za interaktivne službe
Datum objave: 21.10.2016 16:19 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U okviru projekta “Interaktivne službe za rano i predškolsko obrazovanje“, koji uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori sprovodi Ministarstvo prosvjete, 20. i 21. oktobra 2016. godine, održan je prvi modul obuka interaktivnih službi za predstavnike uprave, stručne službe i vaspitače iz predškolskih ustanova opština Kolašin, Mojkovac, Plužine, Šavnik, Pljevlja i Žabljak.

U okviru prvog modula obuka, po akreditovanoj metodologiji izvršena je procjena broja djece koja će biti obuhvaćena interaktivnim službama, određene su lokacije za rad i način organizacije prvih punktova interaktivnih službi.

U opštinama Kolašin, Mojkovac, Plužine, Šavnik, Pljevlja, Žabljak u proljeće 2016. godine sprovedena je II faza Kampanje “Svi u vrtić” u cilju podizanja svijesti roditelja i šire zajednice na sjeveru Crne Gore o značaju predškolskog vaspitanja i povećanja obuhvata djece ranim i predškolskim učenjem.
U skladu sa Strategijom ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja 2016-2020. posebno se teži tome da se svoj djeci predškolskog uzrasta u Crnoj Gori osigura najbolji mogući početak u životu kao preduslov za razvoj svih njihovih potencijala uključivanjem u predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

PR služba Ministarstva prosvjete