Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

SAOPŠTENJE: Ema Spahić pobjednica medjunarodnog takmičenja Prix Jeunesse International 2016 Art Contest

SAOPŠTENJE: Ema Spahić pobjednica medjunarodnog takmičenja Prix Jeunesse International 2016 Art Contest
Datum objave: 07.10.2016 13:08 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Na medjunarodnom takmičenju, održanom u Minhenu, Njemačka, Ema Spahic, polaznica JPU "Djina Vrbica", pobijedila je u kategoriji takmičara od 5 - 11 godina. Tema likovnog takmičenja je bila "Šta znaci biti ja". Njen rad je objavljen u katalogu manifestacije i štampan kao motiv roll up-a na glavnoj sceni izložbe.

„Šta znači biti ja“ - tema ovogodišnjeg takmičenja, zahtijevala je kreativno izražavanje identiteta. Osim crteža, djeca su popunjavala upitnik kako bi opisala sadržaj i namjeru svog crteža, kao i ono što očekuju od festivala. Djeca i mladi širom svijeta su poslali crteže na kojima prikazuju ono što oblikuje njihov identitet. Starost djece koja su učestvovala na takmičenju je od 5 do 18 godina, a na konkurs je pristiglo preko 300 radova.
Na takmicenju Prix Jeunesse International 2016 Art Contest, učestvovala su djeca iz 14 zemalja svijeta.

Prix Jeunesse je fondacija, koja je organizator ovog takmičenja, osnovana je 1964. godine i ima za cilj da promoviše kvalitet medija za mlade, koji bi trebalo da omoguće djeci i mladima da vide, čuju i izražavaju sebe i svoju kulturu, te da unaprijede svijest i poštovanje prema drugim kulturama.

 

 

JPU "Đina Vrbica"