Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Održana priprema vaspitača za Trosatni program predškolskog obrazovanja

Saopštenje: Održana priprema vaspitača za Trosatni program predškolskog obrazovanja
Datum objave: 03.10.2016 11:00 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U cilju unapređenja kvaliteta usluga predškolskog vaspitanja i obrazovanja i uvođenje inovativnih, optimalnih i održivih modela finansiranja u predškolske ustanove Nacionalni savjet za obrazovanje usvojio je Program u trajanju od tri sata koji je vaspitačima i stručnim saradnicima predstavljen danas, 3. oktobra u prostorijama Ministarstva prosvjete.

Trosatni program će dopuniti, a ne zamijeniti primarni program i biće dostupan za zadovoljanje potreba sve djece i porodica. Novi koncept ima za svrhu promociju ranog razvoja i obrazovanja, tako da će aktivnosti koje će djeca obavljati tokom tročasovnog boravka biti sveobuhvatne, kulturološki prilagođene sa akcentom na razumijevanje i poštovanje različitosti, socijalnu i kulturnu dimenziju procesa vaspitanja i obrazovanja.

PR služba Ministarstva prosvjete

Sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja je od presudnog značaja za sveukupan rast, razvoj i formiranje ličnosti, uz pozitivne socio-ekonomske efekte na društvo u cjelini.

Strategija ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Crnoj Gori 2016-2020. određuje ciljeve i pravce razvoja predškolskog vaspitanja i obrazovanja na osnovu analize realizacije mjera prethodne Strategije ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

PR služba Ministarstva prosvjete