Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Završeni radovi na rekonstrukciji objekta JPU „Jevrosima Raberenović – Jevra“ u Mojkovcu

Saopštenje: Završeni radovi na rekonstrukciji objekta JPU „Jevrosima Raberenović – Jevra“ u Mojkovcu
Datum objave: 28.09.2016 16:47 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Povodom završetka radova na rekonstrukciji objekta JPU „Jevrosima Rabrenović – Jevra“ danas,28. septembra u Mojkovcu je održana svečanost na kojoj su govorili sekretar Ministarstva prosvjete Slobodan Filipović, ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Nj.E. Serhat Galip, koordinatorturskeAgencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Ahmet Altun, predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević i direktorica vrtića Dubravka Drobnjak.

Sekretar Ministarstva prosvjete Slobodan Filipović rekao je da je ovo samo jedan u nizu projekata koje je Ministarstvo pokrenulo sa agencijom TIKA. On je izrazio zadovoljstvo što su Republika Turska i njena Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju prepoznali važnost ulaganja u obrazovni sistem Crne Gore i na taj način kroz mnoštvo projekata pomogli crnogorskim đacima da nastavu pohađaju u boljim uslovima. On je takođe naglasio važnost projekta rekonstrukcije vrtića u Mojkovcu tim prije što je ovo jedna od opština sa nedovoljnim obuhvatom djece predškolskim obrazovanjem u kojoj je nakon sprovođenja Kampanje „Svi u vrtić“ broj djece koja pohađaju predškolsko obrazovanje značajno povećan na 50%.

Predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević rekao je da ovo nije prva donacija TIKE u Mojkovcu. On je u ime svih građana Opštine zahvalio agenciji TIKA i Republici Turskoj ističući da se nada još čvršćoj saradnji u budućnosti.

Koordinator turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Ahmet Altunrekao je da je TIKA prisutna u Crnoj Gori od 2007. godine i da je do danas realizovano oko 300 projekata. Prilikom izbora projekata koje će realizovati TIKA se bazira na prioritetne oblasti za razvoj društva gdje svakako spada obrazovanje u koje je TIKA do sada uložila dosta sredstava, kazao je Altun. On je istakao odličnu saradnju dviju zemalja i najavio nastavak pomoći u budućem periodu.

Altun je izraziozadovoljstvoštoćedjecaJPU „Jevrosima Rabrenović – Jevra“ dočekati zimu u mnogo boljim uslovima.

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Nj.E. Serhat Galip rekao je dobro opremljen prostor uslov za kvalitetan rad vrtića i izrazio zadovoljstvo što je TIKA prepoznala važnost ulaganja u ovaj projekat.

Direktorica JPU „Jevrosima Rabrenović – Jevra “ Dubravka Drobnjak zahvalila je agenciji TIKA nadonaciji od 32.000 eura koje su uložene u rekonstrukciju vrtića koji sada predstavlja mnogo ljepše mjesto za mališane ove opštine.

PR služba Ministarstva prosvjete