Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Otvorena nova Vaspitna jedinica “Bistrica” JPU “Dragan Kovačević” u Nikšiću

Saopštenje: Otvorena nova Vaspitna jedinica “Bistrica” JPU “Dragan Kovačević” u Nikšiću
Datum objave: 09.09.2016 16:46 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete mr Predrag Bošković boravio je danas, 9. septembra 2016. godine u radnoj posjeti Opštini Nikšić u okviru koje je sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem obišao objekat Studentskog doma "Onogošt" i prisustvovao svečanosti povodom otvaranja nove Vaspitne jedinice “Bistrica” JPU “Dragan Kovačević” u Bistričkom naselju.

Ministar je na svečanosti povodom otvaranja Vaspitne jedinice "Bistrica" rekao da u roku manjem od godinu dana otvara već treći vrtić u Opštini Nikšić i najavio da će u narednih deset dana biti otvoren još jedan predškolski objekat u Kličevu. On je istakao da otvaranje ova tri vrtića predstavlja rezultat napora Vlade Crne Gore da stavi akcenat na predškolsko obrazovanje i da se postigne što veći obuhvat djece ovim nivoom obrazovanja.

PR služba Ministarstva prosvjete

Bošković je zahvalio Opštini koja je imala razumijevanja za važnost obrazovanja, revitalizovala stare objekte i učinila ih upotrebljivim za izvođenje obrazovno-vaspitnog procesa i dodao da Opština Nikšić može da posluži kao primjer odlične saradnje lokalne i centralne vlasti.
Ministar je istakao da će se Ministarstvo prosvjete zalagati da profesija prosvjetnih radnika ponovo dobije stari sjaj i da će nastaviti da radi na unapređenju kvaliteta životnog standarda zaposlenih u prosvjeti.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović izrazio je zadovoljstvo što je otvoren treći vrtić u kratkom roku i što Opština ostvaruje odličnu saradnju sa Ministarstvom prosvjete. On je rekao da se ove dvije institucije neće zaustaviti na dosadašnjim zajedničkim uspjesima, već da će se i sljedeće godine otvoriti još nekoliko vrtića.

Radmila Backović, direktorica JPU “Dragan Kovačević”, rekla je da je Vaspitna jedinica „Bistrica“ osamnaesta vaspitna jedinica JPU “Dragan Kovačević” koja je namijenjena za predškolsko obrazovanje 50 djece iz Bistrice. Direktorica Backović je rekla da je objekat veličine 113 m², da sadrži dvije radne sobe, čajnu kuhinju, hodnik i garderobere, kao i lijepo uređeni i bezbjedni dvorišni prostor. Ona je izrazila zadovoljstvo što otvaranje ovog vrtića direktno pomaže Kampanju „Svi u vrtić“.

VIDEO.