Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Održana prezentacija rada šest interaktivnih službi

Saopštenje: Održana prezentacija rada šest interaktivnih službi
Datum objave: 04.07.2016 16:26 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Cijeneći da obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem nije zadovoljavajući u opštinama na sjeveru države Ministarstvo prosvjete i Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori koncipirali su program “Interaktivne službe“.

Tokom današnje prezentacije predstavnici Ministarstva prosvjete i UNICEF-a predstavilli su ciljeve i koncept “Interaktivnih službi” zaposlenima u vaspitno-obrazovnim ustanovama, a predstaljene su interaktivne službe u Andrijevici, JPU “Radmila Nedić”, Berane, JPU “Dušo Basekić”, Bijelo Polje, JPU “Irena Radović”, Danilovgrad, JPU “Dječiji vrtić”, Plav i JPU “Boško Buha”, Rožaje.

PR služba Ministarstva prosvjete

Interaktivne službe se u skladu s ovim projektom organizuju u Andrijevici, Beranama, Bijelom Polju, Danilovgradu, Plavu i Rožajama i namijenjene su djeci u seoskim sredinama kojih ima oko 340.

U ovim opštinama sa radom su otpočeli punktovi interaktivnih službi, a urađene su i smjernice za biblioteke igračaka i knjiga koje obezbjeđuju usluge namijenjene roditeljima, odnosno starateljima djece od rođenja do 6 godine života.
PR služba Ministarstva prosvjete