Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Saopštenje: Ministar Bošković i mališani iz podgoričkih vrtića prisustvovali svečanosti Kompanije „13. jul Plantaže“

Saopštenje: Ministar Bošković i mališani iz podgoričkih vrtića prisustvovali svečanosti Kompanije „13. jul Plantaže“
Datum objave: 22.06.2016 13:47 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete mr Predrag Bošković govorio je danas, 22. juna na svečanosti povodom Dana Kompanije „13. jul Plantaže“ u vinskom podrumu „Šipčanik“.

Pored ministra Boškovića gostima se obratila i Verica Maraš, izvršna direktorica Kompanije, a svečanosti je prisustvovalo i oko dvjesta mališana podgoričkih vrtića. Ministar Bošković je Kompaniji „13. jul Plantaže“ čestitao jubilej 53 godine od osnivanja i dodao da je ova Kompanija jedan od najboljih brendova Crne Gore. On je rekao da je Ministarstvo za jubilej Plantažama poklonilo posjetu podgoričkih predškolaca kako bi uljepšali ovaj jubilej.

„Djeca su nešto najvrijednije što Crna Gora ima i Ministarstvo intenzivno radi na tome da se poboljšaju uslovi predškolskog obrazovanja“, zaključio je Bošković.

Verica Maraš, izvršna direktorica Kompanije poželjela je dobrodošlicu gostima, kako je rekla, u najveći vinograd Evrope. Ona je izrazila zadovoljstvo što Kompanija jubilej dijeli sa mališanima, podsjetivši da su „Plantaže“ oduvijek pomagale djecu. Ona je kazala da danas želi da djeca vide na koji način radi Kompanija koja živi od zemlje i da se nada da će mnogi od mališana postati dobri vinogradari i vinari.

Nakon uvodnih govora mališani su imali priliku da uživaju u dječijoj animaciji i nagradnom programu koji ih je podstakao da razmišljaju o zdravoj ishrani i važnosti unosa voća. Djeca autori tri najbolja rada po grupama nagrađena su vaučerima u vrijednosti 300 eura.

VIDEO:

FOTO:

PR služba Ministarstva prosvjete