Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: JPU „Radost“ u Kotoru obilježila 90 godina postojanja

Saopštenje: JPU „Radost“ u Kotoru obilježila 90 godina postojanja
Datum objave: 13.05.2016 09:00 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Javna predškolska ustanova “Radost” iz Kotora obilježila je 12. maja 90 godina postojanja priredbom u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u kojoj su učestvovali predškolci, a prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvjete, lokalne uprave, obrazovno-vaspitnih ustanova Kotora, djeca i roditelji.

Predstavnica Ministarstva prosvjete Vesna Pejović čestitala je jubilej ističući važnost koju predškolsko obrazovanje ima u razvoju djeteta. Ona je pohvalila procenat od 85% obuhvata djece predškolskim obrazovanjem u Kotoru što je veoma blizu postavljenim granicama u Evropi, koje podrazumijevaju upis u predškolsko obrazovanje do 95% djece.

PR služba Ministarstva prosvjete

Direktorica JPU “Radost” u Kotoru Vjera Rašković-Perojević rekla je da je vrtić osnovan 1926. godine u iznajmljenom prostoru koji je bio prilagođen djeci i da je tada bilo upisano 60 djece, a zaposlena dva vaspitača. Danas ova ustanova ima savremene uslove i radi u sedam vaspitnih jedinica u kojima boravi 815 mališana u ovoj školskoj godini. Ona je naglasila da broj djece raste iz godine u godinu.

Direktorica Rašković-Perojević je najavila upis djece u vrtiće za sljedeću školsku godinu koji počinje od ponedjeljka 16. maja.