Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Saopštenje: Održana prezentacija lokalnih implementacionih planova za javne predškolske ustanove

Saopštenje: Održana prezentacija lokalnih implementacionih planova za javne predškolske ustanove
Datum objave: 13.04.2016 14:47 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori izradilo je lokalne implementacione planove za povećanje obuhvata djece predškolskim obrazovanjem, koji su danas, 13. aprila u prostorijama Ministarstva prosvjete prezentovani predstavnicima javnih predškolskih ustanova.

Lokalni implementacioni planovi su urađeni za lokalne samouprave Andrijevica, Bar i Danilovgrad i trebalo bi da pomognu u procjeni troškova sprovođenja i predlaganju potrebnih kadrovskih i prostornih kapaciteta za različite modele povećanja obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem. Ovi planovi poslužiće kao model za sve predškolske ustanove. 

PR služba Ministarstva prosvjete

Sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja je od presudnog značaja za sveukupan rast, razvoj i formiranje ličnosti, uz pozitivne socio-ekonomske efekte na društvo u cjelini.

Strategija ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Crnoj Gori 2016-2020. određuje ciljeve i pravce razvoja predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Vodeće načelo Strategije je da se za svu djecu od rođenja do polaska u školu obezbijedi zadovoljenje razvojnih potreba putem programski i infrastrukturno adekvatnih usluga za koje će biti zadužen kompetentni kadar, uz aktivno angažovanje zajednica i roditelja.

PR služba Ministarstva prosvjete