Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Saopštenje: Završen treći modul obuka za interaktivne službe

Saopštenje: Završen treći modul obuka za interaktivne službe
Datum objave: 25.03.2016 16:36 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U okviru projekta “Interaktivne službe za rano i predškolsko obrazovanje“, koji uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori sprovodi Ministarstvo prosvjete, 24. i 25. marta u Podgorici, održan je treći modul obuka interaktivnih službi Andrijevice, Berana, Plava, Bijelog Polja i Rožaja.

Cilj obuka bio je evaluacija aktivnosti, ali i razvijanja i usvajanja procedura samovrednovanja i praćenja rezultata rada interaktivnih službi u samim predškolskim ustanovama.

U okviru trećeg modula obuka predškolske ustanove predstavile su dosadašnja postignuća, izazove i mjere za održivost programa.

PR služba Ministarstva prosvjete

Kadar javnih predškolskih ustanova Andrijevice, Berana, Plava, Bijelog Polja i Rožaja već je završio dva modula obuke u okviru kojih su formirani interaktivni timovi, razmijenjena iskustva, procijenjen broj djece koja će biti obuhvaćena ovim uslugama i određene lokacije za rad.

S obzirom na to da je obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem nezadovoljavajući na sjeveru zemlje, projekat “Interaktivne službe za rano i predškolsko obrazovanje“ usmjeren je upravo na pružanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja djeci iz seoskih područja u sjevernim opštinama Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Plav i Rožaje, kojima su predškolske ustanove nedostupne.

U skladu sa Strategijom ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja 2016-2020. posebno se teži tome da se svoj djeci predškolskog uzrasta u Crnoj Gori osigura najbolji mogući početak u životu kao preduslov za razvoj svih njihovih potencijala uključivanjem u predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

PR služba Ministarstva prosvjete