Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: Konferencija povodom početka realizacije projekta: ”Procjena i smanjenje radona u crnogorskim školama i vrtićima"

Najava: Konferencija povodom početka realizacije projekta: ”Procjena i smanjenje radona u crnogorskim školama i vrtićima"
Datum objave: 01.03.2016 07:41 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Konferencija povodom početka realizacije projekta: ”Procjena i smanjenje radona u crnogorskim školama i vrtićima“ biće održana danas, 1. marta, u prostorijama Ministarstva održivog razvoja i turizma (IV Proleterske 19), sa početkom u 11 časova.

Na Konferenciji će govoriti: Daliborka Pejović, državna sekretarka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Slobodan Filipović, sekretar ministrstva prosvjete, Dragan Radonjić potpredsjednik CANU, Ervin Spahić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine.

Tokom dešavanja biće potpisan sporazum o saradnji na realizaciji pomenutog projekta između četiri institucije - Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva prosvjete, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Agencije za zaštitu životne sredine.

Osnovni ciljevi projekta su: unapređenje nacionalnog sistema zaštite od radona, objektivna procjena radiološke opterećenosti, edukacija učenika i njihovih nastavnika i roditelja o radonu, osposobljavanje škola za neka mjerenja prirodne radioaktivnosti i dr.

Projekat finansiraju Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) i Vlada Crne Gore.