Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Reagovanje: Izjava ministra Boškovića istrgnuta iz konteksta, vrtići će se graditi u skladu sa ugovorom

Reagovanje: Izjava ministra Boškovića istrgnuta iz konteksta, vrtići će se graditi u skladu sa ugovorom
Datum objave: 17.02.2016 11:01 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Povodom priloga koji je emitovan na TV Vijesti 16.02.2016. godine u kojem se govorilo o izgradnji vrtića, Ministarstvo prosvjete je uputilo reagovanje toj televiziji.

U skladu sa Zakonom o medijima, a u cilju istinitog informisanja javnosti dostavljamo Vam reagovanje za koje se nadamo da ćete ga objaviti u narednoj informativnoj emisiji, danas 16. februara 2016. godine.

U prilogu o predškolskim ustanovama koji je danas emitovan, novinarka TV Vijesti je sebi dala slobodu da donese zaključak, na osnovu njoj samo poznatih činjenica, isiječe izjavu ministra Boškovića i pogrešno prezentuje javnosti informacije. Njen zaključak da “do tada kako nas Bošković uvjerava započeta izgradnja vrtića ne može biti nastavljena" je očigledno odraz želje i namjere da se u javnosti plasira netačna informacija.

Realizacija projekta izgradnje sedam vrtića u Crnoj Gori, za koji su obezbijeđena sredstva iz kredita banke Savjeta Evrope neće stati već će projekat biti realizovan shodno Ugovoru iako vam to iz nama nepoznatih razloga očigledno ne odgovara, što potvrđuje i ovaj prilog kojim ste obmanuli javnost.

Nadamo se da ćete ubuduće javnosti prenositi istinite informacije što i jeste najvažnija obaveza novinarske profesije.

PR služba Ministarstva prosvjete