Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Mališani iz JPU "Irena Radović" posjetili rasadnik ukrasnog bilja

Mališani iz JPU "Irena Radović" posjetili rasadnik ukrasnog bilja
Datum objave: 11.11.2015 13:38 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Lijep i sunčan dan prethodne nedjelje djeca dvije starije vaspitne grupe JPU“ Irena Radović“, Danilovgrad iskoristili su za posjetu rasadniku ukrasnog bilja „ Lakić“. Na samom početku, nakaon ukazane lijepe i tople dobrodošlice, djeca su imala priliku da saznaju na koji način se uzgaja i proizvodi različito ukrasno bilje. Oni su vidjeli razne vrste četinara, lišćara i cvijetnica, upoznali se sa njihovim načinom sađenja, te sijanja i daljeg uzgajanje kao i sa procesom njihovog navodnjavanja.

Cilj posjete je bio da je da djeca vide nešto novo, da stiču nova znanja i iskustva, međusobno se druže, kao i da se utiče na jačanje svijesti o značaju životne sredine.

Na samom kraju djeca su imala priliku da odaberu neke vrste ukrasnog bilja poput jele i tuje koje su im poklonili vlasnici ovog rasadnika. Odabrane biljke djeca su već narednog dana zajedno sa roditeljem Milošem Lakićem vlasnikom rasadnika posadili u dvorištu vrtića.

Takođe, djeca vaspitne jedinice „Zora Šaranović“ iz Spuža su sa svojim vaspitačima posjetili domaćinstvo porodice Voja Brajovića gdje su mogli da vide životinje koje domaćin uzgaja kao i mašine kojima obrađuje zamljište. Istog dana oni su posjetili i gazdinstvo Buda Brajovića gdje su vidjeli plastenik i probali proizvode koje ovo gazdinstvo proizvodi kao i način uzgajanja proizvoda u plastenicima.

JPU "Irena Radović"