Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Saopštenje: Postavljen kamen temeljac za izgradnju nove vaspitne jedinice JPU „Dragan Kovačević“, Nikšić

Saopštenje: Postavljen kamen temeljac za izgradnju nove vaspitne jedinice JPU „Dragan Kovačević“, Nikšić
Datum objave: 28.10.2015 16:19 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete mr Predrag Bošković govorio je danas na ceremoniji postavljanja kamena temeljca Vaspitne jedinice „Mačak“ - JPU „Dragan Kovačević“ u Župi, Nikšić.

Pored ministra, na svečanosti su govorili i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i direktorica JPU „Dragan Kovačević“ Radmila Backović.

Ministar Bošković je rekao da se u Župi kao jednoj od najvećih mjesnih zajednica u Nikšiću ukazala potreba za vaspitnom jedinicom u kojoj će se obrazovati djeca predškolskog uzrasta. On je podsjetio da je zbog prebukiranosti vrtića u Crnoj Gori jedan od glavnih ciljeva Ministarstva prosvjete povećanje kapaciteta vrtića kako bi se smanjio broj djece u grupama i predškolsko vaspitanje i obrazovanje učinilo efikasnijim.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović izrazio je zadovoljstvo zbog izgradnje novih objekata i podsjetio da su prethodne dvije godine izgrađena dva nova vrtića. On je izrazio nadu da će se u budućnosti poboljšati i uslovi rada u JU OŠ „Dušan Bojović“ u Župi.

Direktorica JPU „Dragan Kovačević“ Radmila Backović rekla je da će se nova Vaspitna jedinica graditi na površini od 200 metara kvadratnih i istakla da je zainteresovanost djece i roditelja već velika. Ona je dodala da je vrijednost investicije 69.000 eura i da je sredstva obezbijedilo Ministarstvo prosvjete, a predviđeni rok za izgradnju je 50 dana.

Ovom prilikom ministar Bošković je posjetio Vaspitnu jedinicu „Radost“ i JU OŠ „Dušan Bojović“.

VIDEO:

PR služba Ministarstva prosvjete