Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Dodijeljene didaktičke knjige za barske predškolce

Saopštenje: Dodijeljene didaktičke knjige za barske predškolce
Datum objave: 16.10.2015 15:20 | Autor: PR Služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete mr Predrag Bošković i autor dvojezične didaktičke knjige „Ko je izliječio slončića“ Muzafer Čauši dodijelili su danas direktorici JPU „Vukosava Ivanović-Mašanović“ Gordani Mijović primjerke knjige koje će koristiti predškolci ove ustanove.

Ministar Bošković je rekao da ova knjiga treba da spaja i pokaže da je uz saradnju i dobre odnose moguće ostvariti kvalitetan iskorak u suživotu i međusobnim odnosima u duhu najboljih tradicija crnogorskog i albanskog naroda. On je objasnio da će knjiga biti u upotrebi u svim vrtićima u Crnoj Gori, na crnogorskom i albanskom jeziku.

Autor knjige Muzafer Čauši rekao je da je za njega bio izazov pisati za djecu i izrazio zadovoljstvo što je dio ovog projekta.

Direktorica JPU „Vukosava Ivanović-Mašanović“ Gordana Mijović kazala je da je ova ustanova u prošloj godini bila uključena u projekat prekogranične saradnje sa Albanijom i da je knjiga rezultat ove saradnje.

Dvojezična didaktička knjiga „Ko je izliječio slončića“ predstavlja zbirku priča i bajki na crnogorskom i albanskom jeziku, a urađena je u okviru IPA programa u saradnji sa organizacijom Monitoring Group Ulcinj – MogUL.

VIDEO

 

 

PR služba Ministarstva prosvjete