Manja slova Veća slova RSS

>

NAJAVA: Kampanja „Svi u vrtić“ u subotu i nedjelju u Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu i Andrijevici

NAJAVA: Kampanja „Svi u vrtić“ u subotu i nedjelju u Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu i Andrijevici
Datum objave: 05.06.2015 15:30 | Autor: PR Služba

Ispis Štampaj stranicu


U okviru kampanje „Svi u vrtić“, koju su pokrenuli Ministarstvo prosvjete i UNICEF, u subotu i nedjelju. 6. i 7. juna u Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu, i Andrijevici biće organizovani umjetnički i obrazovni programi za djecu predškolskog uzrasta i njihove roditelje kako bi se ukazalo na značaj predškolskog obrazovanja i povećao upis u predškolske ustanove.

Umjetnički i obrazovni program u trajanju od sat vremena počinje u subotu, 6. juna u 11.00 sati u pješačkoj zoni u centru Rožaja i ispred Centra za kulturu u Plavu, dok će istog dana, u centru Berana program početi u 13.00, a u centru Bijelog Polja u 14.00 sati.

Kampanja se nastavlja u nedjelju, 7. juna, kada će za djecu, njihove roditelje i sve građane biti organizovani novi jednočasovni zabavni sadržaji. Početak programa u centru Rožaja i Andrijevice zakazan je za 11.00 sati, u centru Berana za 13.00, a u centru Bijelog Polja za 14.00 sati.

U subotu će djeca i građani Plava i Berana moći da uživaju u predstavi putujućeg pozorišta Svi u vrtić. Predstava je autorski projekat profesorice Fakulteta dramskih umjetnosti, Sanje Garić, a izvode je studenti FDU i poznati crnogorski glumci. Istovremeno, djeca i građani Bijelog Polja i Rožaja uživaće u plesnom performansu balerina iz škole Vasa Pavić koje vodi profesorica Viktorija Strugar.

U nedjelju će djeca, roditelji i građani Berana i Andrijevice imati priliku da čuju dječji orkestar muzičke škole „Vasa Pavić“, kojim diriguje profesorica Irena Vuković, dok će istovremeno hor Umjetničke škole „Vasa Pavić“ iz Podgorice, kojim diriguje profesorica Zoja Đurović, zabavljati mališane i roditelje i promovisati predškolsko obrazovanje u Bijelom Polju i Rožaju.

U svim gradovima će, u saradnji sa lokalnim vrtićima, NVO Pedagoški centar i Filozofskim fakultetom – odsjekom za predškolsko obrazovanje, tokom vikenda biti organizovan vrtić na otvorenom kako bi se djeca i roditelji upoznali sa učenjem kroz igru sa vršnjacima koje je karakteristično za vrtić i zainteresovali za upis u predškolsko obrazovanje.

Kampanja „Svi u vrtić“ poručuje da predškolsko obrazovanje igra ključnu ulogu u razvoju djeteta, kao i da ima značajne pozitivne socio-ekonomske efekte na cjelokupno društvo, zbog čega se smatra jednom od najisplativijih investicija za unaprijeđenje života pojedinca, ali i društva u cjelini.


Za više informacija kontaktirati:

Idu Ćetković, direktoricu vrtića u Bijelom Polju; 067 415 466; idacet@gmail.com
Rešada Kardovića, direktora vrtića u Rožaju; 067 539 419; vrticrozaje@t-com.me
Jovana Komatinu, direktora vrtića u Beranama; 067 411 806; komatinajovo@t-com.me
Dobrašina Lalevića, direktora vrtića u Andrijevici; 067 524 215; dobrasinl@gmail.com
Danila Kneževića, direktora vrtića u Plavu; 069 490-661, 063 204-870; vrticplav@t-com.me
Mariju Jovović, PR menadžerku Ministarstva prosvjete; 067 006 666; marija.jovovic@mps.gov.me
Jelenu Perović, savjetnicu za komunikacije UNICEF-a CG; 069 225 315; jperovic@unicef.org
Vladana Jovanovića, konsultanta za komunikacije UNICEF-a CG; 069 187 626; vljovanovic@unicef.org