Manja slova Veća slova RSS

>

NAJAVA: Kampanja „Svi u vrtić“ sjutra u Bijelom Polju i Rožajama

NAJAVA: Kampanja „Svi u vrtić“ sjutra u Bijelom Polju i Rožajama
Datum objave: 29.05.2015 11:00 | Autor: PR

Ispis Štampaj stranicu


U okviru kampanje „Svi u vrtić“, koju su pokrenuli Ministarstvo prosvjete i UNICEF u subotu 30. maja, od 11.00 do 12.00 sati u pješačkoj zoni u centru Rožaja i od 14.00 do 15.00 sati u centru Bijelog Polja biće organizovani umjetnički i obrazovni programi za roditelje i djecu predškolskog uzrasta kako bi se ukazalo na značaj predškolskog obrazovanja i povećao upis u predškolske ustanove.

Tom prilikom, hor Umjetničke škole „Vasa Pavić“ iz Podgorice, kojim diriguje profesorica Zoja Đurović, zabavljaće mališane i roditelje i promovisati predškolsko obrazovanje u Bijelom Polju i Rožaju.

Istovremeno će biti organizovan i vrtić na otvorenom kako bi se djeca i roditelji upoznali sa učenjem kroz igru sa vršnjacima koje je karakteristično za vrtić i zainteresovali za upis u predškolsko obrazovanje.

Kampanja „Svi u vrtić“ sprovodi se u Bijelom Polju, Beranama, Rožaju, Plavu i Andrijevici jer je stopa upisa u vrtiće najniža na sjeveru Crne Gore, regionu u kojem postojeći vrtići imaju kapaciteta da prime još djece. Partneri kampanje su Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“, NVO „Pedagoški centar“, Filozofski fakultet – odsjek za predškolsko obrazovanje, Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju, Elektrodistribucija, opštine i lokalni vrtići.

Kampanja poručuje da predškolsko obrazovanje igra ključnu ulogu u razvoju djeteta, kao i da ima značajne pozitivne socio-ekonomske efekte na cjelokupno društvo, zbog čega se smatra jednom od najisplativijih investicija za unaprijeđenje života pojedinca, ali i društva u cjelini.Za više informacija kontaktirati:

Idu Ćetković, direktoricu vrtića u Bijelom Polju; 067 415 466; idacet@gmail.com
Rešada Kardovića, direktora vrtića u Rožaju; 067 539 419; vrticrozaje@t-com.me
Mariju Jovović, PR menadžerku Ministarstva prosvjete; 067 006 666; marija.jovovic@mps.gov.me
Jelenu Perović, savjetnicu za komunikacije UNICEF-a CG; 069 225 315; jperovic@unicef.org

 

PR Služba Ministarstva prosvjete