Manja slova Veća slova RSS

>

Dodijeljene nagrade najboljima u znanju: Znanje i integritet neuništivi, a ako ih imate – i vi ste

Dodijeljene nagrade najboljima u znanju: Znanje i integritet neuništivi, a ako ih imate – i vi ste
Datum objave: 12.06.2017 13:36 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Vi ste ono najbolje što imamo. Sve što se danas gradi, sjutra će biti pohabano. Sve osim ljudskog kapitala. Jer znalac će svoje znanje utkati u druge i u sve što bude radio, baš kao što će mudar čovjek svojom mudrošću inspirisati nekoga da krene njegovim stopama. Stoga su znanje i integritet neuništivi. A ako ih imate - i vi ste, poručio je ministar Damir Šehović danas na dodjeli nagrada pobjednicima na državnom takmičenju u znanju za 2017. godinu. Učenicima su dodijeljene 63 nagrade - tablet uređaji, iz raznih oblasti, kao i diplome.

Nagrade Ministarstva uručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović, a prisutnima se obratila i direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović, kao i učenik koji je osvojio maksimalan broj bodova na takmičenju iz matematike Ognjen Đuković.

Šehović je u obraćanju prisutnima naglasio: Nije lako ni nama odraslima izložiti se sudu javnosti i uhvatiti se u koštac sa najboljima, a kako je teško tek vama, koji ste na pragu života. Zapravo, rekao bih da je sama odluka da se uđe u takmičenje svojevrsna pobjeda: samog sebe, svojih sumnji i strahova.

PR služba Ministarstva prosvjete

Posebno mi je zadovoljstvo i što sam danas u prilici da pozdravim mentore, koji su pokazali da se znanje množi dijeljenjem. Oni i ljudi poput njih su kadar koji mora biti stub obrazovnog sistema. Jer, u ozbiljnom smo problemu ako u edukaciji nemamo one koji će sistemske odluke i korake sprovesti profesionalno, a djecu naučiti prije svega životnim principima i etici, pa onda i materiji koja se izučava.

Uspjeh je zbir malih napora, ponavljanih iz dana u dan, ali istina je da on nije konačan, baš ni kao što neuspjeh nije fatalan. Zato vjerujte sebi i imajte volje i strpljenja da radite na svojim snovima, baš kao što ste radili na njima onda kada ste se spremali za ovo takmičenje. I nema bojazni za vašu budućnost.

Prisutnima se obratio i Ognjen Đuković, učenik gimnazije Slobodan Škerović, koji je iz matematike osvojio 100 od maksimalnih 100 bodova: Za sve nas nagrađene ovaj uspjeh je podstrek za osvajanje novih puteva i koračanje stazama znanja. Za rezultate je veoma važno imati podsticajno okruženje kako u domu, tako u osnovnoj i srednjoj školi, ali i šire. Poželio bih svim nagrađenim učenicima da nastave da daju maksimum u svakom segmentu svoga rada i da im samo nebo bude granica.

PR služba Ministarstva prosvjete

Dragana Dmitrović, direktorica Ispitnog centra koji je bio i organizator Takmičenja, poručila je da su mnogobrojni izazovi pred mladima - lični, obrazovni, a ubrzo i naučni, te izrazila nadu da će ih savladati uspješno: Dragi učenici, svojim uspjesima upravljate vremenom. Vaši rezultati su potvrda uspješne sadašnjosti ali i vodilja budućim generacijama. Težite i dalje da dostignućima oblikujete i sopstvenu i budućnost Crne Gore.

PR služba Ministarstva prosvjete

Nagrade su ove godine osvojila 63 učenika, i to u takmičenju iz Matematike, Fizike, Hemije, Biologije, Engleskog jezika, Francuskog jezika, Italijanskog jezika, Ruskog jezika, Geografije, Istorije i Programiranja.

Pobjednici Državnog takmičenja - OSNOVNE ŠKOLE .docx

Pobjednici Državnog takmičenja - SREDNJE ŠKOLE .docx

Govor ministra Damira Šehovića -Dodjela nagrada pobjednicima Državnog takmičenja.docx

VIDEO:

PR služba Ministarstva prosvjete