Manja slova Veća slova RSS

Osnovno obrazovanje

12.06.2015.

Saopštenje: Uručene nagrade pobjednicima Državnog takmičenja iz matematike, fizike, biologije i stranih jezika

Saopštenje: Uručene nagrade pobjednicima Državnog takmičenja iz matematike, fizike, biologije i stranih jezika Ministar prosvjete mr Predrag Bošković i direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović dodijelili su danas, 12. juna, u KIC-u “Budo Tomović” nagrade pobjednicima na Državnom takmičenju iz matematike, fizike, biologije i stranih jezika – engleskog, francuskog, njemačkog i italijanskog.

06.06.2015.

Saopštenje: Održana humanitarna trka "Fan Ran" u organizaciji tivatske OŠ "Drago Milović"

Saopštenje: Održana humanitarna trka "Fan Ran" u organizaciji tivatske OŠ "Drago Milović"

U organizaciji tivatske osnovne škole „Drago Milović“ danas, 6. juna, održana je humanitarna trka pod nazivom „Fan Ran“ u kojoj je učestvovalo oko 130 djece i odraslih, a sav prihod je namjenjen Azilu za pse.

01.06.2015.

Saopštenje: JU OŠ „Savo Pejanović“ osvojila bronzanu medalju u robotici

Saopštenje: JU OŠ „Savo Pejanović“ osvojila bronzanu medalju u robotici

U JU OŠ „Radojica Perović“ u Podgorici u subotu, 30. maja 2015. godine održano je takmičenje FLL Montenegro 2015. JU OŠ „Savo Pejanović“ predstavljao je tim „OUTLANDERS“, koji čine učenici VI razreda Petar Drecun i Pavle Aćimić, VII razreda Nađa Stojanović i Bogdan Mirković i VIII razreda Ivona Ćetković, Luka Gordijan i Nikola Miladinović, sa mentorima Tatjanom Perović i Neđeljkom Blečićem. Takmičarski komplet LEGO® MINDSTORMS®, LEGEO kita World Class i ostalu opremu Škola je obezbijedila uz pomoć donacija.

20.05.2015.

Saopštenje: Muzičkoj školi iz Kolašina četiri nagrade na muzičkom takmičenju „Fantas 2015“

Saopštenje: Muzičkoj školi iz Kolašina četiri nagrade na muzičkom takmičenju „Fantas 2015“

Učenici Škole za muzičko obrazovanje iz Kolašina osvojili četiri nagrade na IV Međunarodnom takmičenju „ Fantast 2015“ koje je održano od 11 do 18. maja u Bečeju, Republika Srbija.

13.05.2015.

Saopštenje: Dodijeljeni ECDL sertifikati učenicima osnovnih i srednjih škola u Beranama

Saopštenje: Dodijeljeni ECDL sertifikati učenicima osnovnih i srednjih škola u Beranama

U okviru projekta „ECDL za digitalnu Crnu Goru“, danas je u JU OŠ „Radomir Mitrović“ u Beranama dodjeljeno 30 ECDL sertifikata učenicima osnovnih i srednjih škola iz ove Opštine.

12.05.2015.

NAJAVA: Tematski susreti za realizaciju metoda aktivne nastave

U okviru programa „Unapređenje kvaliteta obrazovanja“ Ministarstvo prosvjete i Zavod za školstvo organizuju od 13. do 19. maja tematske susrete za savjetovanje aktiva osnovnih škola iz predmetnih programa Istorija, Poznavanje prirode i društva, Biologija i Matematika koji će poslužiti za realizaciju metoda aktivne nastave za ove predmete.

07.05.2015.

Poziv za učešće na #SurfujPametno konkurs za učenike VI, VII i VIII razreda

Obavještavamo vas da su radionice u okviru četvrte godine realizacije Inicijative #SurfujPametno uspješno završene. Oko 5000 osnovaca iz 30 škola širom Crne Gore edukovano je na temu - sigurnosti na Internetu. Kako želimo da završimo ovu školsku godinu i četvrtu godinu Inicijative na najbolji način, želimo da inspirišemo osnovce da učestvuju na konkursu koji je #SurfujPametno tim organizovao za njih.

07.05.2015.

Najava: Kulturni karavan u JU OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ u Nikšiću

U okviru realizacije Projekta ,,Regionalna podrška inkluzivnom obrazovanju'' u petak 8. maja 2015. godine učenici JU OŠ “Mileva Lajović Lalatović” u NIkšiću organizuju manifestaciju pod nazivom Kulturni caravan – “Našli smo svoje mjesto pod suncem”. Cilj manifestacije je promovisanje socijalne inkluzije, koja podrazumijeva veću otvorenost škola prema široj društvenoj zajednici i jednak pristup obrazovanju za sve ljude bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili drugu pripadnost.

29.04.2015.

Saopštenje: Dan pčelarstva u OŠ ,,Božidar Vuković Podgoričanin''

Saopštenje: Dan pčelarstva u OŠ ,,Božidar Vuković Podgoričanin

U petak, 29. maja 2015. godine u JU OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“ održana je cjelodnevna prezentacija o pčelarstvu nazvana ,,Medni dan u našoj školi''. O ovoj grani poljoprivrede učenicima od prvog do osmog razreda govorili su učitelj iz škole Drago Tomić i pčelar Nemanja Šestović koji je jedan od značajnijih proizvođača organskog meda i matica u Crnoj Gori. Prezentacija je za cilj imala i promociju ove poljoprivredne grane u skladu sa profesionalnom orijentacijom učenika.

28.04.2015.

Saopštenje: U JU OŠ” Milija Nikčević” održan Okrugli sto "Učenje za preduzetništvo"

Saopštenje: U JU OŠ” Milija Nikčević” održan Okrugli sto "Učenje za preduzetništvo"

U okviru Projekta „Učenje za preduzetništvo“, podržanog od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore i Centra za preduzetničko učenje Jugoistočne Evrope sa sjedištem u Zagrebu (SEECEL-a), JU OŠ „Milija Nikčević“ iz Nikšića, u saradnji sa partnerskom školom „Luka Simonović“ je 23. aprila 2015. organizovala okrugli sto "Učenje za preduzetništvo" na kojem su učestvovali predstavnici svih osam osnovnih škola, kao i drugih institucija uključenih u Projekat. Okrugli sto je organizovan sa ciljem razmjene iskustava u okviru Projekta i predloga za dalju saradnju.