Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Основно образовање

11.03.2020.

Директор школе „Душан Обрадовић“ неће више обављати ту функцију

Директор школе „Душан Обрадовић“ неће више обављати ту функцију Директор жабљачке школе „Душан Обрадовић“ Зоран Војиновић, у којој се десио најновији случај вршњачког насиља, неће више обављати ту функцију. Такву одлуку донијело је Министарство просвјете на челу са министром Дамиром Шеховићем, а након данашњег састанка Националног тима за борбу против вршњачког насиља који је формиран при Министарству.

02.03.2020.

Позив за учешће: ИВ Дјечији међународни ликовни конкурс „Магија пријатељства“

Позив за учешће: ИВ Дјечији међународни ликовни конкурс „Магија пријатељства“

Министарство просвјете Републике Азербејџан позива сву заинтересовану дјецу, узраста од 6 до 15 година, да учествују на ИВ Дјечији међународни ликовни конкурс „Магија пријатељства“ под слоганом „Здравље, пријатељство, заједништво – Олимпијске игре Токио 2020“.

28.02.2020.

У школама обиљежен „Дан дигиталног учења“

У школама обиљежен „Дан дигиталног учења“

Међународна кампања обиљежавања Свјетског дана дигиталног учења ‒,, Дигитал Леарнинг Даy“ обиљежена је ове године 27. фебруара. „Дан дигиталног учења“ промовише употребу дигиталних технологија у процесу учења, дајући наставницима прилику да сарађују са својим колегама, размјењују идеје, испробавају нове дигиталне алате, мотивишу једни друге у примјени иновативних метода наставе и да тиме имају активну улогу у усмјеравању реформе образовања. Још важније, да мотивишу и активније укључе ученике у процес учења.

25.02.2020.

„Школе: партнери за будућност“

„Школе: партнери за будућност“

У оквиру иницијативе „Школе: партнери за будућност“, Служба за педагошку размјену Сталне конференције министара културе (КМК) у сарадњи са Министарством спољних послова СР Њемачке спроводи програме усавршавања за наставнице и наставнике њемачког језика.

22.02.2020.

Одржан базични тренинг „Школска медијација“

Одржан базични тренинг „Школска медијација“

Сходно Меморандуму о сарадњи, потписаним са Министарством просвјете дана 12. фебруара 2019.године, и обавезама из Програма развоја алтернативног рјешавања спорова за 2019-2021, као и на основу Програма за обуку наставника “Школска медијација”, акредитованом од стране Завода за школство у августу 2019.године, Центар за посредовање Црне Горе је организовао четвородневни базични тренинг о школској медијацији. Тренинг је одржан у периоду од 19. до 22. фебруара.

20.02.2020.

Око 200 000 еура улагања у школе у Петњици

Око 200 000 еура улагања у школе у Петњици

У школску инфраструктуру у општини Петњица завршени су или су у припреми радови укупне вриједности око 200 000 еура, од чега је најзначајнија актуелна санација система гријања у основној и средњој школи, која износи око 80.000 еура, рекао је секретар Министарства просвјете, Омер Мехмедовић. Он је најавио и да ће у наредним мјесецима у сарадњи са дијаспором бити реконструисана и школска спортска сала.

13.02.2020.

Цијепање државне заставе није понос, него срамота за дјецу, родитеље и друштво

Цијепање државне заставе није понос, него срамота за дјецу, родитеље и друштво

Цијепање државне заставе од стране неколико ученика једне подгоричке основне школе у школском дворишту није, нажалост, случај који у коме су потребне искључиво санкције, а њих ће свакако бити, колико случај који показује потребу да прије свих родитељи, а на крају и школе, разумију важност васпитне улоге. Деструкција која је показана, а још више чињеница да се било ко њоме поноси, је поразна како за друштво, тако и за дјецу која у њој учествују.

12.02.2020.

ШЕХОВИЋ: ИЗАБРАНО ИДЈЕНО РЈЕШЕЊЕ ШКОЛЕ У ТОЛОШИМА

ШЕХОВИЋ: ИЗАБРАНО ИДЈЕНО РЈЕШЕЊЕ ШКОЛЕ У ТОЛОШИМА

Жири за избор идејног рјешења нове основне школе у Толошима завршио је вредновање пристиглих 11 пријава и већином гласова одлучио да награда за најбоље идејно рјешење Школе буде додијељена ауторском тиму у саставу: Иван Јовићевић, Душан Ђуровић и Мина Гутовић. Награда износи 14 000 еура, а у наредним мјесецима радиће се на изради главног пројекта Школе, а потом и расписивању тендера за изградњу.

11.02.2020.

У школама обиљежен Дан сигурног интернета

У школама обиљежен Дан сигурног интернета

Данас је у одређеном броју црногорских основних и средњих школа кроз радионице и презентације за дјецу, наставнике и родитеље, обиљежен Дан сигурног интернета.

07.02.2020.

Расписан тендер за избор извођача радова на проширењу ОШ „Штампар Макарије“

Расписан тендер за избор извођача радова на проширењу ОШ „Штампар Макарије“

Данас је расписан тендер за избор извођача радова на реконструкцији додатног школског објекта ОШ „Штампар Макарије“ који се налази у близини школе, а капацитета је за око 250 дјеце. Реконструкцију вриједну 220 000 еура, којом ће једна од највећих школа у Црној Гори значајно растеретити капацитете, финансирају Министарство просвјете и Амбасада НР Кина, од чега ће Амбасада издвојити 50 000 еура, а Министарство преостали износ од 170 000 еура.