Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Припрема се документација за школу у Толошима, погледајте како ће изгледати

Припрема се документација за школу у Толошима, погледајте како ће изгледати
Датум објаве: 12.05.2020 10:53 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


„Након што је изабрано идејно рјешење за основну школу у Толошима, убрзано се ради на припреми документације за овај пројекат, који је један од приоритета. Објекат ће бити капацитета за око 1 200 дјеце, површине око 7 000 м2, од чега ће фискултурна сала заузимати површину око 1 500 м2 са 360 мјеста на трибинама, а биће вриједан преко 7 милиона еура“, најавио је министар просвјете др Дамир Шеховић.

„За најбоље идејно рјешење за нову школу у Толошима, жири је прогласио рад ауторског тима у саставу: Иван Јовићевић, Душан Ђуровић и Мина Гутовић. Тренутно се припрема пројектна документација, како би дјеца овог дијела града што прије добила дугоочекивани школски објекат.

Као што се и може видјети у анимацији идејног рјешења, основна школа у Толошима биће једна од највећих и најљепших у Црној Гори. Према идејном рјешењу, планирано је да Школа има 15 матичних учионица за ђаке млађих разреда, 5 предметних и пет специјализованих учионица, информатичку учионицу, као и фискултурну салу. Објекат је пројектован по принципима енергетске ефикасности“, рекао је Шеховић.

Према његовим ријечима, на Конкурсу су понуђене и идеје за фазу ИИ ове школе, уколико се у будућности отвори потреба за даљим ширењем капацитета. Друга фаза подразумијева још око 2 000 м2.
„На овај начин, Министарство просвјете наставља са улагањима у образовну инфраструктуру, што је већ више од три године наш приоритет. Стварање бољих услова за учење и боравак наших ученика и наставника, предуслов је за боље резултате и квалитетнији образовни систем. Уз дигитализацију у образовању, којој ћемо се посветити у наредном периоду, обнова постојеће и градња нове школске инфраструктуре остаће наш највећи циљ. Најбољу потврду таковог опредјељења представља податак да је у мандату ове Владе започет највећи инвестициони замах који се односи на образовну инфраструктуру до сада“, закључио је Шеховић.

ПР служба Министарства просвјете