Manja slova Veća slova RSS

>

Priprema se dokumentacija za školu u Tološima, pogledajte kako će izgledati

Priprema se dokumentacija za školu u Tološima, pogledajte kako će izgledati
Datum objave: 12.05.2020 10:53 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


„Nakon što je izabrano idejno rješenje za osnovnu školu u Tološima, ubrzano se radi na pripremi dokumentacije za ovaj projekat, koji je jedan od prioriteta. Objekat će biti kapaciteta za oko 1 200 djece, površine oko 7 000 m2, od čega će fiskulturna sala zauzimati površinu oko 1 500 m2 sa 360 mjesta na tribinama, a biće vrijedan preko 7 miliona eura“, najavio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

„Za najbolje idejno rješenje za novu školu u Tološima, žiri je proglasio rad autorskog tima u sastavu: Ivan Jovićević, Dušan Đurović i Mina Gutović. Trenutno se priprema projektna dokumentacija, kako bi djeca ovog dijela grada što prije dobila dugoočekivani školski objekat.

Kao što se i može vidjeti u animaciji idejnog rješenja, osnovna škola u Tološima biće jedna od najvećih i najljepših u Crnoj Gori. Prema idejnom rješenju, planirano je da Škola ima 15 matičnih učionica za đake mlađih razreda, 5 predmetnih i pet specijalizovanih učionica, informatičku učionicu, kao i fiskulturnu salu. Objekat je projektovan po principima energetske efikasnosti“, rekao je Šehović.

Prema njegovim riječima, na Konkursu su ponuđene i ideje za fazu II ove škole, ukoliko se u budućnosti otvori potreba za daljim širenjem kapaciteta. Druga faza podrazumijeva još oko 2 000 m2.
„Na ovaj način, Ministarstvo prosvjete nastavlja sa ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu, što je već više od tri godine naš prioritet. Stvaranje boljih uslova za učenje i boravak naših učenika i nastavnika, preduslov je za bolje rezultate i kvalitetniji obrazovni sistem. Uz digitalizaciju u obrazovanju, kojoj ćemo se posvetiti u narednom periodu, obnova postojeće i gradnja nove školske infrastrukture ostaće naš najveći cilj. Najbolju potvrdu takovog opredjeljenja predstavlja podatak da je u mandatu ove Vlade započet najveći investicioni zamah koji se odnosi na obrazovnu infrastrukturu do sada“, zaključio je Šehović.

PR služba Ministarstva prosvjete