Manja slova Veća slova RSS

>

Poziv za prijavu na onlajn seminar ,,Unapređenje kvaliteta aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja u školama” za karijerne savjetnike iz osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori

Poziv za prijavu na onlajn seminar ,,Unapređenje kvaliteta aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja u školama” za karijerne savjetnike iz osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori
Datum objave: 12.05.2020 09:15 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete Crne Gore – Nacionalni Euroguidance centar u saradnji sa Euroguidance centrom iz Srbije organizuje onlajn razmjenu iskustava nastavnika i stručnih saradnika iz osnovnih i srednjih škola iz oblasti karijernog vođenja i savjetovanja tokom posljednje sedmice maja (25-29. maja 2020. godine).

Ovaj događaj ima za cilj da kroz niz vebinara i aktivnosti na onlajn platformi za učenje omogući razmjenu iskustava i ideja za unapređenje aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja u školama i razvoja saradnje sa lokalnom zajednicom u ovoj oblasti. U sklopu ovog događaja učesnici će imati priliku da predstave svoje iskustvo planiranja i sprovođenja aktivnosti KViS i saradnje sa drugim akterima u ovoj oblasti. Takođe, kroz interaktivne vebinare i druge aktivnosti na platformi za učenje, učesnici će imati priliku da diskutuju o izazovima i pravcima daljeg razvoja aktivnosti i osmišljavaju načine dalje saradnje kako na nacionalnom tako i na evropskom nivou.

U periodu trajanja događaja, učesnici će imati pristup zajedničkom prostoru na Moodle platformi, dok će jednom dnevno biti organizovani vebinari na Zoom platformi.
Vebinari će biti organizovani sa početkom u 11 časova u trajanju od 90 minuta po sljedećem rasporedu:
• Ponedjeljak, 25. maj 2020. god., vebinar na temu: ,,Saradnja škole i lokalne zajednice u sprovođenju aktivnosti KViS za učenike”
• Utorak, 26. maj 2020.god., vebinar na temu: ,,Prikaz primjera dobre prakse aktivnosti KViS u školama iz Srbije”
• Srijeda, 27. maj 2020.god., vebinar na temu: ,,Prikaz primjera dobre prakse aktivnosti KViS u školama iz Crne Gore”
• Četvrtak, 28. maj 2020.god., vebinar na temu: ,,Unapređenje aktivnosti KViS u školama”- razmjena iskustava i zajedničko planiranje budućih aktivnosti učesnika obuke kroz grupne aktivnosti svih učesnika

Svi zainteresovani karijerni savjetnici iz osnovnih i srednjih škola mogu se prijaviti za učešće popunjavanjem registracionog formulara do nedelje 17. maja do kraja dana, koji je potrebno poslati na mejl marija.djurisic@mps.gov.me.

S obzirom da je broj mjesta za učesnike iz obje zemlje ograničen na 30 učesnika po zemlji, preporučljivo je da se prijavite što ranije. Prilikom izbora učesnika na ovom događaju vodiće se računa o iskazanoj motivaciji, a zatim i ravnomjernoj zastupljenosti škola kao kriterijumu. Učešće na događaju je besplatno.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa ovim događajem dostupni smo putem mejla marija.djurisic@mps.gov.me .

Registracioni formular.docx