Manja slova Veća slova RSS

>

Šehović: Rekonstruišu se dva područna odjeljenja škole u Murini vrijednosti 55 000 eura

Šehović: Rekonstruišu se dva područna odjeljenja škole u Murini vrijednosti 55 000 eura
Datum objave: 03.05.2020 10:28 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete započelo je rekonstrukciju dva područna odjeljenja OŠ "Petar Dedović" u Murini, u selima Velika i Gornja Ržanica, a kraj radova očekuje se sredinom maja, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović, koji je obišao radove.

Kako je objasnio, u toku su radovi na prvoj fazi rekonstrukcije pomenutih objekata.

"Radovi na područnom odjeljenju Velika vrijedni su 30.000 eura, a radi se na zamjeni fasadne bravarije, izradi termoizolacione fasade, horizontalnih i vertikalnih oluka, trotoara oko objekta škole, postavljanju keramike u prilaznom dijelu objekta i ulazu u Školu, instalacijama vodovoda i kanalizacije.

Kako je rekao ministar, u drugoj fazi radiće se na uređenju preostalog dijela enterijera, prije svega podova, unutrašnje stolarije, kao i na rekonstrukciji toaleta.

"Radovi na područnom odjeljenju u Gornjoj Ržanici vrijedni su 25 000 eura, a trenutno se vrši zamjena vrata na učionicama, zbornici i školskom objektu, postavljanje horizontalnih i vertikalnih oluka duž objekta. Takođe, radi se na zamjeni vodovodnih i kanalizacionih cijevi, izradi termoizolacione fasade, rekonstrukciji dijela enterijera i rekonstrukciji toaleta. U drugoj fazi radiće se na zamjenjeni fasadne bravarije i izradi trotoara oko škole", naglasio je Šehović.

On je istakao da je ovo samo još jedno od značajnih ulaganja ove Vlade u infrastrukturu obrazovnih ustanova na sjeveru zemlje.

"Vrijednost nedavno završenih i planiranih projekata iz oblasti obrazovanja u opštini Plav u posljednje tri godine iznosi oko 2 miliona eura. Neki od njih su: sportski tereni u Plavu vrijedni oko 250 000 eura, a spadaju u red najsavremenijih u Crnoj Gori, pri čemu treba pomenuti i terene u Gusinju vrijedne oko 300 000 eura, koji su rađeni sa Fondacijom Gusinje. Otvorena je nova škola u Vojnom selu vrijednosti 230 000 eura, a u planu je gradnja plavskog vrtića vrijednosti preko milion eura, kao i rekonstrukcija sale Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ vrijednosti oko 120 000 eura, koja je i centralna sportska sala u opštini Plav", podsjetio je ministar.

Na ovaj način stvaramo bolje uslove za boravak i obrazovanje naših učenika, te će od naredne školske godine djecu ovih područnih odjeljenja dočekati daleko ljepši ambijent za učenje", poručio je ministar Šehović.

PR služba Ministarstva prosvjete