Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Директор школе „Душан Обрадовић“ неће више обављати ту функцију

Директор школе „Душан Обрадовић“ неће више обављати ту функцију
Датум објаве: 11.03.2020 13:25 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Директор жабљачке школе „Душан Обрадовић“ Зоран Војиновић, у којој се десио најновији случај вршњачког насиља, неће више обављати ту функцију. Такву одлуку донијело је Министарство просвјете на челу са министром Дамиром Шеховићем, а након данашњег састанка Националног тима за борбу против вршњачког насиља који је формиран при Министарству.

Наиме, након недавног случаја вршњачког насиља према ученику шестог разреда у тој школи, сама установа је предузела одређене мјере, након чега се два пута састао и Национални тим за борбу против вршњачког насиља, и разматрао комплетну документацију. Закључак је да је, и поред спровођења низа мјера, било пропуста у поступању управе Школе, а што је довело до неадекватног исхода у овом случају, односно премјештаја дјетета у другу школу. Национални тим и Министарство се нијесу оглашавали са конкретним информацијама овим поводом до доношења коначног закључка, а тако ће бити и убудуће, јер је циљ темељан и објективан приступ, који неће бити ометан било каквим притисцима.

ПР служба Министарства просвјете

Борба са вршњачким насиљем је приоритет овог министарства, које очекује исти такав приступ од школа, али и свих других надлежних ресора у Влади. Министарство просвјете је преузело свој дио одговорности успостављањем новог система борбе са насиљем, те цијенимо да свако ко јесте надлежан, а није спреман да се потпуно укључи у борбу са насиљем, не треба да преузима одговорност управљања јавном установом.

Ситуација у свим школама се и даље детаљно прати, а наш принцип рада остаје јасан: школе и њихови новоформирани тимови за борбу против насиља су „прва линија одбране“ и имају јасну обавезу, коју морају преузети. Уколико се, анализом случаја, утврди да немају воље или капацитета за борбу са проблемом, Министарство просвјете и Национални тим ће наставити да предузимају мјере из своје надлежности.