Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

У школама обиљежен „Дан дигиталног учења“

У школама обиљежен „Дан дигиталног учења“
Датум објаве: 28.02.2020 14:57 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Међународна кампања обиљежавања Свјетског дана дигиталног учења ‒,, Дигитал Леарнинг Даy“ обиљежена је ове године 27. фебруара. „Дан дигиталног учења“ промовише употребу дигиталних технологија у процесу учења, дајући наставницима прилику да сарађују са својим колегама, размјењују идеје, испробавају нове дигиталне алате, мотивишу једни друге у примјени иновативних метода наставе и да тиме имају активну улогу у усмјеравању реформе образовања. Још важније, да мотивишу и активније укључе ученике у процес учења.

У неколико основних школа обиљежен је „Дан дигиталног“ учења. У основној школи „Олга Головић“, у Никшићу, чланови ИТ секције су креирали постер на тему „Дан дигиталног учења“. Постер ће бити истакнут на видном мјесту школе, гдје ће остали ученици имати могућност да се више информишу о овом веома важном датуму.

У основној школи „Лука Симоновић“, у Никшићу, ученици информатичке секције су заједно са професорицом информатике и технике подијелили флајере на тему „Дан дигиталног учења“ ученицима нижих разреда, са циљем да им се приближи и што више објасни предност дигиталних технологија и образовног рачунарског софтвера.