Manja slova Veća slova RSS

>

U školama obilježen „Dan digitalnog učenja“

U školama obilježen „Dan digitalnog učenja“
Datum objave: 28.02.2020 14:57 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Međunarodna kampanja obilježavanja Svjetskog dana digitalnog učenja ‒,, Digital Learning Day“ obilježena je ove godine 27. februara. „Dan digitalnog učenja“ promoviše upotrebu digitalnih tehnologija u procesu učenja, dajući nastavnicima priliku da sarađuju sa svojim kolegama, razmjenjuju ideje, isprobavaju nove digitalne alate, motivišu jedni druge u primjeni inovativnih metoda nastave i da time imaju aktivnu ulogu u usmjeravanju reforme obrazovanja. Još važnije, da motivišu i aktivnije uključe učenike u proces učenja.

U nekoliko osnovnih škola obilježen je „Dan digitalnog“ učenja. U osnovnoj školi „Olga Golović“, u Nikšiću, članovi IT sekcije su kreirali poster na temu „Dan digitalnog učenja“. Poster će biti istaknut na vidnom mjestu škole, gdje će ostali učenici imati mogućnost da se više informišu o ovom veoma važnom datumu.

U osnovnoj školi „Luka Simonović“, u Nikšiću, učenici informatičke sekcije su zajedno sa profesoricom informatike i tehnike podijelili flajere na temu „Dan digitalnog učenja“ učenicima nižih razreda, sa ciljem da im se približi i što više objasni prednost digitalnih tehnologija i obrazovnog računarskog softvera.