Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Око 200 000 еура улагања у школе у Петњици

Око 200 000 еура улагања у школе у Петњици
Датум објаве: 20.02.2020 15:16 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У школску инфраструктуру у општини Петњица завршени су или су у припреми радови укупне вриједности око 200 000 еура, од чега је најзначајнија актуелна санација система гријања у основној и средњој школи, која износи око 80.000 еура, рекао је секретар Министарства просвјете, Омер Мехмедовић. Он је најавио и да ће у наредним мјесецима у сарадњи са дијаспором бити реконструисана и школска спортска сала.

Како је истакао, Министарство просвјете у оквиру једног од највећих инвестиционих циклуса у образовању, наставља да ради на јачању школске инфраструктуре и побољшању услова у школама, с акцентом на сјеверни дио земље.

Он је објаснио да је Министарство ургентно реаговало након квара на систему гријања у школи у Петњици, до којег је дошло усљед квара на котловима, те у кратком року изабрало извођача радова, чији се завршетак очекује у наредним недјељама.

„Министарство просвјете је брзо одреаговало и у кратком року спровело процедуре, како би се ријешило питање гријања у објекту који користе и основна и средња школа, а у којем борави преко 300 ђака“, поручио је Мехмедовић.

Поред радова на санацији система гријања, он је најавио да ће у наредним мјесецима Министарство у сарадњи са дијаспором реконструисати и фискултурну салу, што је само један у низу пројеката обнове школске спортске инфраструктуре у Црној Гори, којој је Министарство просвјете, у сарадњи са партнерима, приступило врло озбиљно.

„У наредном периоду Министарство ће уложити више десетина хиљада еура у реконструкцију школске спортске сале ОШ „Махмут Адровић“ и Средње мјешовите школе, у оквиру које ће бити замјењени паркет, браварија, као и преостали ентеријер. На овај начин, дјеца ће добити модерну салу у којој ће моћи да се баве школским спортом на квалитетнији начин. Напомињем да је ово једина спортска сала у Петњици, која ће осим за ученике, бити значајна за цијелу локалну заједницу“, поручио је Мехмедовић и додао да је ово још један показатељ да Влада спроводи конкретне активности на развоју Сјевера, што је свакако један од приоритета.
Мехмедовић је истакао да ово нијесу једини радови на школским објектима у општини Петњица. Он је рекао да је у току израда пројектне документације за реконструкцију спољашње и унутрашње браварије на објектима основних школа у Врбици и Савином бору, а радови се очекују у наредна два мјесеца. Замјена дотрајале дрвене спољашње браварије вриједности око 15 000 еура је завршена и на школском објекту у Туцању, а овакви радови су дефинисани као приоритетни од стране управа школа, с обзиром на временске услове у овом дијелу земље.

Директор ОШ „Махмут Адровић“, Рифат Рамчиловић рекао је да је обнављање система гријања од великог значаја за школу, те захвалио Министарству на ажурности и професионалном приступу у рјешавању овог питања, које је од значаја за све ученике у Петњици. Он је истакао да ће најављена реконструкција спорстке сале значајно допринијети квалитету наставе физичког васпитања, али и цјелокупном животу заједнице, с обзиром на то да је ово једина спорска сала у Петњици.

ПР служба Министарства просвјете