Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министар Шеховић првацима: Желим вам да будете срећни, добри, образовани и своји

Министар Шеховић првацима: Желим вам да будете срећни, добри, образовани и своји
Датум објаве: 02.09.2019 13:14 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Драга дјецо,

Данас, кад почиње ваше школовање, кад они који вас воле и брину о вама имају можда и већу трему него ви сами, желим да знате да нема разлога за бригу, јер је пред собом имате нешто другачије, али и најљепше године.

Другачије зато што, постајући школарци, постајете истовремено одговорнији за себе, домаће задатке, понашање према другима. Но, управо те обавезе начиниће од вас квалитетне људе.

Свака лекција откриће вам нове свјетове, укључујући онај који ће некад, кад порастете, постати ваше занимање. Сваки урађени домаћи задатак учиниће не само да научите нешто, него и да боље организујете своје вријеме како бисте и завршили обавезе и играли се. Сваки ваш труд да се лијепо понашате у учионици, будете добри пријатељи и пристојни према старијима, вратиће вам се лијепим понашањем других према вама. Сваки час проведен на школском игралишту или у сали, начиниће од вас младог човјека са здравим навикама. И наравно: сваки минут који у школи будете проводили у дружењу, остаће вам у дугом сјећању.

Дјецо, школа није мјесто кога се треба плашити. То је ваша друга кућа, која мора и жели бити ту за вас. Да вас подучи, усмјери и утјеши. Да вас мотивише, подржи и учини образованим и прије свега срећним младим људима. А, како кажу, срећан човјек је увијек и добар.

Драги родитељи, породице и старатељи, ми смо свјесни своје одговорности. Знамо шта значи одвојити, па макар и на кратко, од себе оно најврједније и послати га у ново окружење. Увјеравам вас да је наш примарни задатак да то окружење буде безбједно, угодно и мотивишуће.

Јер, наши најмлађи су дјеца вас, који сте их донијели на овај свијет и који их одгајате. Но они су и дјеца овог друштва, које има обавезу да их, заједно са вама образује, али прије свега научи да, увијек и свуда, буду своји.