Manja slova Veća slova RSS

>

Svečano otvoreni školski tereni u Plavu vrijedni 250 000

Svečano otvoreni školski tereni u Plavu vrijedni 250 000
Datum objave: 24.07.2019 11:36 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


“Danas otvaramo sportske terene u osnovnoj školi “Hajro Šahmanović” u koje je uloženo oko 250 000 eura, koji su među najsavremenijim školskim poligonima u Crnoj Gori, a koji će, siguran sam, još jednom pokazati da mi u Ministarstvu prosvjete gradimo prostore koji daju zamah mjestima u kojima se nalaze“, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović na zvaničnom obilježavanju završetka pomenute investicije. Tereni su izgrađeni sa najsavremenijim podlogama pogodnim za razne ekipne sportove, a tribine su kapaciteta preko 200 mjesta. Završetak investicije obilježen je i početkom plavskog kupa u malom fudbalu upravo na toj lokaciji, u kome učestvuje 36 ekipa i koji se može svrstati među najveće kupove na Sjeveru.

PR služba Ministarstva prosvjete

Ministar je istakao i da su nedavno završeni ili planirani obrazovni projekti u plavskoj opštini ukupno vrijedni skoro 2 miliona eura: „U školi u Vojnom selu radovi totalne rekonstrukcije vrijedni preko 200 000 eura se privode kraju. Planirana je izgradnja novog plavskog vrtića vrijednog preko milion eura. Ne manje važna je i planirana rekonstrukcija sale Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ vrijedna oko 120 000 eura, koja je i centralna sportska sala u opštini Plav. Što znači da je, uz nekoliko drugih, manjih investicija, vrijednost nedavno završenih ili planiranih projekata Ministarstva prosvjete u Plavu nešto ispod 2 miliona eura“.

Na svečanosti je poručeno i da je važno da investicije u školstvo podstiču zdrave navike i unesu dinamiku u život tog područja: „Teren škole „Hajro Šahmanović“ gradili smo sa namjerom da pomogne u stvaranju dobrih navika. Školi, koja će generacijama svojih đaka, baš na ovom mjestu, dati smjernice za zdrav psihofizički razvoj. Rekreativcima da bude mjesto gdje će, uz druženje, naviknuti sebe da budu fizički aktivni i budu veliki, kao u pobjedi, tako i u porazu. A onima koji će se sjutra baviti sportom, da bude baza iz koje će postići velike uspjehe”.

PR služba Ministarstva prosvjete

Prisutnima se obratio i direktor Škole Igor Vukanić koji je rekao: “Za preko 900 učenika naše škole obezbijeđeni su najmoderniji uslovi za nstavu fizičkog vaspitanja, rad sportskih sekcija i vannastavnih aktivnosti. Učenici će biti u mogućnosti da razvijaju talente, čija će nadogradnja podstaći bavljenje sportom u klubovima, a onda ćemo, nadam se, dobiti vrhunske sportiste na koje ćemo biti ponosni. Omladina je sama dala ocjenu ove investicije, time što je poligon pun od ranih jutarnjih sati do u noć.

PR služba Ministarstva prosvjete

Zahvalni smo Ministarstvu prosvjete što je imalo sluha za potrebe naše djece i što su svi koji su radili na projektu bili maksimalno posvećeni cilju. Preostao nam je jedan, ne manje važan zadatak: da čuvamo ovu značajnu investiciju.”

Svoje viđenje novih sadržaja u školi “Hajro Šahmanović” dale su i dvije učenice 9. Razreda, Lejla Srdanović i Dorentina Hakaj, koje su poručile da: “Za nas i za svu omladinu našeg kraja ovo je veliki trenutak. Naši vršnjaci iz drugih gradova pričaju kakve sve sadržaje imaju i kako troše svoje vrijeme. Sada i mi možemo reći da imamo nešto najljepše i najmodernije, što će u budućnosti omogućiti da se i naš grad ponosi fudbalerima, košarkašima i rukometašima”.

PR služba Ministarstva prosvjete

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik opštine Mirsad Barjaktarević, koji je u izjavi za medije rekao da je investicija od neprocjenjive vrijednosti za Plav, istakavši da je riječ o jednom od najsavremenijih školskih terena u Crnoj Gori.